IB用家討論區 (10)

927 回覆
2 Like 1 Dislike
如果用自己手機幫登入過推薦人帳戶
自己本身手機都有連自己ib

咁幫佢開過野同買賣

會唔會無左獎勵回贈
想問下VTI 股息稅IB 會唔會退?
不會
啱啱轉左錢, 諗住買美債,落單預覽, 彈左呢個警告, 可以點搞, 我戶口明明兩種貨幣都有錢

轉完美金要等一日
Thanks, ib 體驗真係差過牛牛, 如果趕住買貨, 真係食得屎
真係想避稅嘅不如VUSD/VUSA算
Ib難用唔係第一日
假期匯錢關難唔難用事
追下po學下點用 呢個po都有20 30 個reply係答呢個問題了
睇完了, 但仲有一度唔係好明,

Commissions for currency trades are calculated off the trade value and then converted and charged to the base currency of the account.

如果我set 基幣做usd, 但我入港元同想買美債, 仲需唔需要手動轉港幣做美元?
有冇人係ib 月供 index fund? 手續費貴嗎? 我打算用美債收益買index fund (月供)
有冇人買 BKLC ? 冇管理費,好吸引
定投計一個trade
正,thanks, 唔想交divident稅比美帝,係咪brkb 比較好?
指數類ETF 唔太重要,通常不足1%,股價表現、流通量、持股比例、管理費呢幾樣優先考慮
上網睇到ib commission 有分固定式同階梯式,如果冇理解錯,月供etf 應該用階梯式比較好?correct me if I am wrong
窮撚全部用階梯式
fx 要T+2, 你兩日後再買
唔該哂
IB update finanical profile request 同 Leveraged ETF trade permission要等幾耐?
想問IB 美元出金去自己香港既戶口有咩方法?
佢有4個但邊個係用到?
我見有1,2個方法問是否美國既銀行, 咁係咪即係唔applicable?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞