IB用家討論區 (10)

932 回覆
2 Like 1 Dislike
報表
每次唱美金都收2蚊美金手續費好貴
有冇啲平啲嘅方法
窮撚每個月得一千幾百投資
定投的話入港幣就得 系統會自動轉美金
唔定投的話 冇 可以用其他平台
我自己最近就搵 4.75% coupon, 低過100票面價就入, 唔7理, 不問價, 有錢就入 20年的
恭喜您的賬戶U****在“推薦朋友”計劃中獲得首次獎勵。

赠送的股票將根據在美國證券交易委員會(SEC)備案的招股說明書補充文件發放。在獲得首次獎勵的一年內,赠送的股票不可轉讓或賣出,如賬戶因任何原因在該時間之前關閉,相關股票將被收回。 赠送的股票將按符合條件的賬戶首次存款後第一年內存入的淨現金或資產的1/100發放或收回。最高獎勵價值為1,000美元。

想問新資金要幾耐之前入我先有獎勵? 我淨係睇得明30內入新資金, 推薦我的朋友才有$200蚊。
首次存款後第一年內存入的淨現金或資產
咁我一年內存入10皮美金, 就可以食哂佢1000美金獎勵都唔錯
想問下買唔到美股

叫我啟用交易

但撳完簡咗之後等咗幾日都無反應
定投入港幣自動轉美金 手續費係咪都係$2?
搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR(回比朋友?),
回比開戶口嗰個

最高回$7800
(放夠HKD78000(朋友定你?),
開戶口嗰個

你朋友先會有US$200益佢(佢係邊個?),
比referral code嗰個

你放唔夠, 你都會照收到1%回贈(贈比朋友?)
贈比開戶口嗰個

d中文
IB 夜盤係要用咩單先買到
點解我見有賣盤掛左出黎
但我set左overnight 都買唔到
新手想問 CITI 電滙美金去 IB
幾多日先到款?
昨日凌晨1:00滙,而家仲未見到
只可落限價盤

你掛盤太平咪無人理你

盤後不嬲食多幾個價位
ib賣咗股票之後啲錢即刻可以用嚟買債? 我明明計過數係夠錢買但買唔到
當我入左廿萬HKD 落戶口, 要買美債梗係要轉美元, 但係咪唔好轉哂所有港幣, 要保留返少少做手續費, 因為我基礎貨幣係港元?
佢都唔會比你唱哂
星期一可以入錢了, 希望買到
想問下債券settlement date係幾時?佢寫15號派息但今日都未收到
邊隻有 4 就易搵
開通買債 permission
請問點樣用wise 入美金?
禁入deposit 之後冇得揀USD 得HKD
見YouTube 啲人個個位有得轉 我係灰色HKD
我幾十/幾球野咁換美金覺得好抵

一千幾百你用番牛牛啦
牛牛個rate無ib咁好掛 多十零蚊都係ib完勝掛
利伸無計過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞