IB用家討論區 (10)

927 回覆
2 Like 1 Dislike
係咪有借錢
係邊度睇
係咪即係 我基礎貨幣係港紙 就算我用美金換錢 都唔得
要用hkd 換其他貨幣
Commissions for currency trades are calculated off the trade value and then converted and charged to the base currency of the account.
簡單d "手續費"係用基礎貨幣扣
而香港戶口可以揀hkd 或 usd 做基礎
最醒係你啦,乜都識,乜都唔使問啦精品
去report 睇下佢扣咩數
唔明就cap 圖整走數字post上黎
你上面位巴打回覆風格係咁
但佢係少數肯回覆既人
都算解決左你問題 睇開d
我應該睇邊個位
搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR(回比朋友?), 最高回$7800
(放夠HKD78000(朋友定你?), 你朋友先會有US$200益佢(佢係邊個?), 你放唔夠, 你都會照收到1%回贈(贈比朋友?)

d中文
如果我唔打字上嚟

直接去屌佢老母應該pregnanted

我而家係問,屌完佢老母幾時大肚,佢就答我唔撚打字就已經大撚咗肚,九唔撚搭八
睇問題啦
我人品出晒名好
明白了
cash report 頭5
interest accruals 尾5
你打開呢兩個睇下
我老母係狗生你隻狗仔上嚟吠
任轉
基礎有十九幾隻轉
一開波轉完做usd 就唔記得了
乜任轉
黎緊5月5日有筆定期,諗住5月頭問身邊人拎refer link 開戶,之後放一球港紙買美債

係咪大約一年後,推薦人有兩舊水美金,我就有1000美金股票?
https://www.interactivebrokers.com.hk/cn/trading/referral-member-to-member.php

你既例子係正確既

以下係廢話,可以唔理
感謝,個pdf 有睇
搵個fd 預佢一年後拆返比我
另外開戶打算揀基礎貨幣做美金,仲有冇咩要注意打算買美債和voo 咁,出金入金用citi priority

入左錢落戶口,現金冇負數,今日仍然要比利息
你張cap圖咪show到有負數
我入左HK$12,000落去,睇下月尾會扣幾多利息
港幣還港幣
美金還美金
你有1千萬港幣都好
你美金係負咁咪計你利息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞