IB用家討論區 (10)

927 回覆
2 Like 1 Dislike
咁快又到IB用家討論區 (8)

未開戶朋友留意
1) 開戶放10000港元已經開到戶
2) 搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR, 最高回$7800
(放夠HKD78000, 你朋友先會有US$200益佢, 你放唔夠, 你都會照收到1%回贈)
詳細睇下面, 唔識英文果啲自己查下字典
https://ndcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4051
3) 唔好再聽人亂講, IB係無收月費
4) 要花巧嘢換公仔, IB絕對比唔到, 因為IB只係比到投資視野
5) 留言時留意會否自爆, 留Referral Link果啲更加要留意
6) 唔好經任何古怪方法開IB, 一係去IB官網開, 一係經Referral開, 其他方法開會貴佣同埋無1%回贈!

IB用家討論區 (6)
https://lihkg.com/thread/3031437/page/1
ib 自己都升唔少
btw 變左新人可得股數都少左
買美債
set左價
佢分左兩次買
收左兩次手續費
7.5美金一次
點樣可以避免
你睇清楚total 7.5 定兩次分別收7.5

兩次
總共15
新手想問點set 止損市價盤? 即係一到價就市價直賣果種
press exit strategy
落盤可以set All or None
佢派嗰啲股票幾時先賣得?
搵唔到邊個位揀
report 有得睇
都係按你入錢計一年
有無人IB margin開?
有條數唔識計

例如早排買NVDA, 依家升左幾倍.
食左利潤先,再買 VS 繼續放係度 係咪無分別?
想問個app一退出再入返要重新load過
有冇辦法解決
純粹係switch app 唔係完全退出 每次入返去都要load過
好似閒置幾分鐘就要重load
我開左ac 入左去美國citi ac 咁樣其實係咪已經離岸 同埋我想買bond 想問下 佢個交易許可點攞 麻煩晒
美國版-離岸
ibhk - 香港本地銀行體系

set財務畫像
想問宜家孖展利息係咪6.點?
如果available fund 係負數
係咪每日計息 然後月結時候扣資金?
想問宜家孖展利息係咪6.
如果available fund 係負數
係咪每日計息 然後月結時候扣資金?
食咗利潤先再買,咁你買入價同食利潤嗰陣嘅賣出價係咪相同?

如果係,咁即係乜都冇變過淨係輸手續費
請問如果有錢係其他國家, 用咩方法轉錢入IBHK最有效?
有冇ching放條Referral link嚟用吓
ibhk 出金係咪一個月最多一次免費?
有冇分美金港紙?
如果大額出香港銀行,香港銀行會唔會覺得有問題而 lock accounts ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞