我寫咗封信畀肥彭同我果區既MP

280 回覆
15 Like 281 Dislike

你條廢柴都係唔好入籍英國啦, 影撚衰
根本樓主就係輸打贏要
好可能係大陸種
都係00後
多謝你覆吓我。其實我好用心幫佢分析,我太太當年讀完書再留低工作,加埋8年,做得好地地差兩年就BC,公司肯幫佢申請續簽work permit,仲諗住train 佢同升佢職,點知home office 話reject,要佢三個星期內走。所以BNO visa 已經好優待港人。

咁你都要證明你自己grad完
喺英國生活到6年先得㗎

你條廢柴都係唔好入籍英國啦, 影撚衰

關你撚事 專心做你嘅港豬啦 鍵盤戰士
因為知係用心既留言

烏克蘭仲打緊仗都收緊對烏既visa
又加工簽既最低入息要求
兩黨有共識收緊移民數量
而唔係特登針對樓主讀書為入藉既人

講到尾樓主只係為一己私利發小朋友脾氣
佢有心就搵十萬個聯署MP 實會認真處理

同樓主認真就輸了
濕鳩嘢都要分幾個post講呀你?
過咗2日乜鳩都睇唔到,又話出post
根本佢頭3個post已經將自己啲性格缺憾表露哂出嚟,廿歲人已經講到自己係世界受害者咁
幫樓主錶起佢:「student visa同坐移民監無太大分別」

去求學讀書=坐移民監
幫樓主錶起佢:「浪費咗三、四年既時間同金錢」

去求學讀書=晒錢!
幫樓主錶起佢:「讀完大學嘅 畢竟呢個都係我其中一個人生目標」

讀完大學已經好撚委屈樓主
全部都係你諗住, 覺得, 以為, 費事
你都幾撚好笑 當自己老幾 人地當你臭四而已
「英國欠我地最大既嘢」

屌你老味,呢個最撚好笑

16歲過去讀foundation,今年20歲,即係04年出世
97年移交嗰陣樓主連條精蟲都未撚係,仲話係英國欠撚咗佢
樓主有答覆未,有冇幫你改返好個「bug」
樓主人生好可悲所以已經收手左好多

樓主又冇份社運
英國稅都交過就咁串都好少見
全世界都欠撚咗樓主呢個「bug」
04 先出世沙士都過埋
發現依家一代淨係聽過金融海嘯,未聽過金融風暴
非以永居作目的嘅 visa,例如學生 visa,轉永居目的 visa,係唔可以計以前年份。

呢個規矩喺 BNO visa 出嘅第一日都已經知㗎喇喎,你自己要申請但係完全唔睇消息細節,邊個幫到你?
同埋其他國家都係咁
美國留學生如果同公民結婚攞左綠卡
之後坐等考公民既年期 (4 年 9 個月) 都係由攞綠卡開始計
student visa 既年期係唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞