我寫咗封信畀肥彭同我果區既MP

284 回覆
15 Like 284 Dislike
單係20年香港都發生咗咁多嘢,條友咁早走講到自己係香港人入bno visa理所當然咁
所以唔洗理個假膠
起完consistent架喎 似真膠,英國排球吳宗琦
今日只係返工既第二日,比個store manager叫我早收工返屋企休息
https://lih.kg/3416077

排球隊選拔灰到癲
https://lih.kg/kkzGAT

有精神病又有舊患,棄將material(求下你比我早啲做英國人)
係囉 啱啱已經有一個起咗我底 我都廢事再同佢嘈 弱智連登仔 以為自己攞到少少彩就高潮打曬飛機咁 我肯定好多人連寫信既勇氣都無 呢排連登仔唯獨有既勇氣就係坐係個mon後面做鍵盤戰士胡亂批判人地
係架 人地同你講句 噢 好可惜
你可以去個邊繼續排隊
一係就走 thanks
其實樓主都係寫下信啫
咪係囉 成班唔知起哂鋼咁做乜鬼
有個話咩英國冇欠我哋啲咩
我想講 英國欠我地最大既嘢就係將我哋交畀中共 所以點解會有BNO VISA 因為英國對香港人有道義責任 我寫信就係因為法例有灰色地帶 結果就畀你班連登仔鬧我多事 有一個仲離譜 起埋我以前既po係度人身攻擊我 我起碼叫有勇氣去批評政府 你班連登仔夠唔夠膽去屌鳩香港政府呀 夠膽屌鳩就告你犯國安法 柒頭 無勇氣就返去打飛機啦
你知唔知咩係灰色地帶?
借個詞嚟describe啲法律cover唔到既地方係咪唔得?我中文唔好,係咪想搵架拗
你先自己查下法律上灰色地帶既定義先啦
你說得對👍🏻
你係咪會失去某d 權利?個法律保障唔到你應有權益?你做左孤兒仔?
成班戇鳩連登仔圍住我嚟𡁻 都唔知做乜春 好心讀下歷史先啦 同埋,我老豆當緊兵果時你班友仲食緊奶咋
我係指係法律上有啲地方模稜兩可、不清晰 你就同我係咪會失去某啲樣權利 我而家就有權利 已經登記咗做選民 approve咗 下個月正式入electoral register 選民監察政府、批評政府、質疑政府係咪有問題?定係你想話人民係唔應該監察政府、質疑政府,甚至批判政府,係唔係?
貪得無厭
去外國留學比學費係應該
樓主講到佢本應該有 BC、焗比 foreign student 價係皇恩浩蕩咁
有咩地方模稜兩可、不清晰?你又唔係因為Student visa申請唔到5+1
5+1 scheme係申請批左起計5+1入籍
未申請咪未開始計囉
全部野跟足程序就會得到你想要的結果
我唔明有咩bug
我student visa同移民監差唔多 都係無得周圍走架你唔明係因為你根本無諗到咁深入

既然我student visa同坐移民監無太大分別, 咁點解唔可以將揸住student visa住果時既年數計入個scheme度
英軍退伍軍人
要問返退伍軍人
你阿爸夠服務年期要夠先有BC
你自己慢慢諗下 連本地人都睇得出條法律有問題 但係你咁都睇唔出 你有啲智商堪憂 建議你讀多少少法律同政治
佢夠

如果想貢獻多D英國
應該唔會咁諗
student visa轉T2都唔計student visa年期
呢樣改咗好多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞