我寫咗封信畀肥彭同我果區既MP

284 回覆
16 Like 284 Dislike
勸樓主慳返淡氣理呢班香港人啦
香港人本身思維就係咁
明明自己做緊狗, 總係會以為自己係主人咁思考
以為自己係香港就覺得自己好叻果種來
一群井底之蛙

btw 我都期待肥彭同MP點覆你
https://www.gov.uk/apply-indefinite-leave-to-remain-armed-forces/gurkhas-hong-kong-veterans

You can apply if you left one of the following before 1 July 1997:

the Brigade of Gurkhas
the Hong Kong Military Service Corps of the British Army
the Hong Kong Squadron of the Royal Navy
You must have served for at least 4 years.

Your partner and any children under 18 can also apply.

any children under 18
你應該唔得

你都係申請BNO VISA先好啲
多謝🙏
都係睇定先 不過多謝你同我提呢樣嘢 我mark低先
呢個其實有得複雜 規則成日變 我都係睇定啲先
去到人地國家好心就乖乖地融入人地果套啦
照你咁講 英國曾經逗留過6年都要派返一個國藉
好多人都合資格
你自己你自己講緊啲咩先啦
你都幾仆街,你就批評英國政府,但叫連登仔屌鳩香港政府
你夠膽返嚟香港屌鳩香港政府先話連登仔唔夠膽啦,又係同啲支那人一樣,嚮支那就噤若寒蟬,出到國就我有言論自由走去週圍鳩屌
樓主你響到同連登仔嘈,不如寫多幾封信去唔同地方好過
起樓主底,覺d post幾好笑下
Er 其實唔係咩漏洞事…而係新既rules由某一日開始生效,都唔會推返去之前你點點點到..更何況當時未有呢樣野

利申 :2018開始黎英國讀書 其實好多人都同你一樣loll
樓主即刻駁唔刀
咁新方法唔啱你
咪用返你原本既方法
當冇bno visa 呢樣嘢
讀書都計?
Entrepreneur有帶錢入市場 你讀書都計?冇撚野呀清?
蝗蟲後代?
樓主不如順手問埋點解 working holiday 唔計
你解釋到個政策令你浪費左d咩未
除左visa ihs個雞碎咁多
原本你諗住係英國住成世
改動前你都係住成世
改動後都係住成世
浪費左d咩?
次次問你都迴避係到人身攻擊我
如果你要咁計更加唔應該畀轉啦,不如等佢夠期斬多佢幾年投資嘅錢.你估呢個世界真係乜撚都講錢咩,香港真係啱你繼續留喺度享受
你想還你想

Student visa不嬲唔計settlement
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞