我寫咗封信畀肥彭同我果區既MP

280 回覆
15 Like 281 Dislike
咁你咪寫信俾home office囉

提提你同佢地玩程序玩bug係唔會有結果 你扮慘搏人道原因都可能有少少機會
我寫咗寄咗架啦 我亦都有提及我阿爸部隊啲同事受到不公平待遇 同埋好老實講 直接寫畀Home Office反而無咩用 始終MP既權力同影響力 寫畀佢地反而比較容易raise the awareness, which is係我最終想achieve既goal
佢話係坐移民監
明明個目的應該係留學讀書
無得 free roam 周圍去玩就係坐監咁
你想返香港
而家搞到你無得返就移民監姐
你諗住長遠定居移乜民監
我唔係香港
Ching 扭計都冇用㗎喇
怪自己生不逢時好過
求其啦 我而家都係等緊果邊回覆 又唔係急 但係上面果班講嘢無證無據係度屈鳩我
我支持你睇下呢個page,個阿媽同你一樣都係同政府申訴

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554477790289&mibextid=JRoKGi
你攞個瑞典既Court做example
學生身份讀書連做嘢攞 BC係要10年,即係要有student visa 之後 work permit. BNO visa 出現其實係一個捷徑,你可以揸住student visa 再申請BNO visa, 俾你轉跑道 6年攪掂。 即係話如果你year 2,其實已經比你原本快咗1年攞BC。

Work permit 其實係有風險, 因為要續簽,唔一定會成功,除時踢你走。 留意UK而家收緊 “BNO visa 以外”新移居法例,如果你無3xxxx英鎊年薪,係唔會批。

即係話如果你無信心搵到3萬幾鎊年薪,你就要盡快而家申請BNO visa。

其實你自己攞唔盡著數,就覺得人哋有bug。 呢種諗法係UK 唔work 㗎。 實則UK home office 反而係俾咗低風險捷徑俾你。 睇住現行政策諗下一步點樣最化算係你自己責任,唔係政府。
而家你老豆當兵定你當兵啊?你老豆屌咗你老母你又屌咗你老母呀?
你老豆拍GV都唔撚關我事,你老豆你老豆,20年就走佬嘅你又有咩出色?
去英國乞求人哋畀你快啲做英國人,但係思想就係徹徹底底嘅中國人
又唔係香港
你估四五十年前咩
見到樓主喱種垃圾人,弱智到攞student visa 以為就係定居保證,仲要自己講出嚟都唔覺得有問題,俾我係MP睇到封信咁樣去消耗個制度,換嚟嘅只會係反感
ps 廢柴樓主走嗰陣得16歲(2019-2020年),16歲就出國讀書係唔會貿貿然無計劃咁發生,絕對唔關社會運動事
去英國讀書求學講到係坐移民監咁,老馮要畀佢快啲做英國人,冇嘢講就攞自己老豆出嚟壓人

成廿歲都仲係個細路仔咁lur嘢,大家可以睇下佢上個post(19歲)講自稱「畀舊患影響、種族歧視」搞到冇得代表學校就扭計嘅樣
排球隊選拔灰到癲
https://lih.kg/3508909

仲有返工記唔到工序就話係精神問題,成日強調自己係受害者
今日只係返工既第二日,比個store manager叫我早收工返屋企休息
https://lih.kg/3416077

懷疑又係vpn移民,每日喺香港返庇護工場

咪同我講咩樓主聲稱老豆做過英軍就好黃,樓主人在英國連國安法三隻字都唔敢打
而家啲細路連「細路lur地」都可以講到係「爭取公義」

你個英軍老豆有冇教你串唔起就笠水唔好撩人呀,而家又扮受害者 連登小天地,連登逼害我

精神同肢體都殘廢仲講到自己有力屌人咁,乙武洋匡呀你?
人地policy係咁有乜好拗
只可以怪自己生不逢時,可以點
仲要大條道理話人地灰色地帶,弱智到呢影衰曬香港人
笑死
對樓主冇利既留言佢會唔開心唔覆
係英國既生活日日都應該係美好既, 你覺得浪費即係唔係真心中意英國
因住人地黑名單唔撚比你入籍, 傻鳩
樓主都係英國蝗蟲, 可以BLOCK
其實計
只係有限期

所以 bno 去英國讀書係可以投票
用在英居住既英聯邦公民呢個身份投
你係有疑問定係自己利益受損先開聲呀
最撚憎人假猩猩扮大愛為世人, 其實只係著緊自己利益
好撚肉酸呀柒頭, 仲兜, 衰撚過支那蝗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞