我寫咗封信畀肥彭同我果區既MP

289 回覆
16 Like 295 Dislike
夠你戇鳩上嚟擦存在感?
Time spent in the UK that counts toward the 5 years
You can count time spent in the UK on any visa that allows you to apply for settlement, as long as your last visa was a BNO visa. For example:

Entrepreneur visa
Family visa
Global Talent visa (or a Tier 1 Exceptional Talent visa)
Investor visa
Minister of Religion visa
Representative of an Overseas Business visa
Skilled Worker visa (or a Tier 2 General work visa)
Sportsperson visa
UK Ancestry visa

你理解錯/睇漏, 有寫明會計特定visa
咁寫得好清楚喎,用student visa 仲有咩好拗。
如果你係英國住耐少少 就知你用student visa留係英國 住四至五年都冇資格申請ILR 唯一例外係合法住夠十年 例如十一 二歲去英國謮書 到大學畢業就合法住咗十年 咁就可以申請 ILR 個制度有咗好多年 大家都係咁玩
我寫咗封信畀肥彭同我果區既MP
https://lih.kg/3652509
結果就畀我睇到由student visa轉去BNO visa果度有個重大缺陷

個重大缺陷就係你攞唔到着數。

排球隊選拔灰到癲
https://lih.kg/3508909
我真係搞唔明點解今年都係入唔到,望有人解釋/屌醒

好想有人支持留言自己,話球隊種族歧視啱聽,唔啱聽嗰啲直頭唔覆
仲牙擦擦話拍片畀大家睇,點知搞咗半年影都冇。

今日只係返工既第二日,比個store manager叫我早收工返屋企休息
https://lih.kg/3416077
今日只係小弟返工既第二日,小弟而家覺得自己好無用,嬲自己同埋覺得好對唔住人地

好慘,好需要人同情同安慰。

都唔知而家係邊個(身心殘廢)要上嚟擦存在感
幫推
樓主智力都係留番喺大灣區香港咪撚出去害人
關你撚事
日日偷睇,好嬲好嬲
幫推
幫推
幫推
華人想移民去第2個國家
正正係因為佢哋講規矩
但係又要求人哋俾自己特別優待
唔俾就指責返轉頭 哪兒來的厚顏
樓主就係嗰啲人
戇尻底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞