我寫咗封信畀肥彭同我果區既MP

280 回覆
15 Like 281 Dislike
退伍軍人果邊我都發現有問題,同navy班兄弟有關,Navy係3 year service 但係條法律係寫at least of four years of service 先可以apple ILR 有NAVY班兄弟向home office 果度申訴過但係reject咗。所以我係封信度都寫咗呢個問題,最主要係想extend public discourse
你快啲要你阿爸去攪
佢攪到你有可以直接攞BC
學你咁話齋
以前係英國讀過 6年書,應該人人都要派返個英國國籍
我打太快打錯字 係要apply嘅話要at least four years of service
有冇一種可能 果時仲未有BNO visa呢樣嘢
佢等我畢咗業先搞 同時叫我係果時申請埋BNO visa 話穩陣啲
所以呢 作為選民質疑政府係咪有問題
我而家係質疑呢條法律既公平性 如果你覺得我係搲既話 我都無辦法 始終點諗係你自己既事 我封信已經唔係叫佢修改而係重新審視架啦
我嚟果時都無呢回事 只可以靠student visa暫時住著先
呢個例子無參考性 而家我係浪費唔差唔多四年時間 要重新嚟過一次 仲有啲話我無為英國作出貢獻果啲人 我嚟之前都要畀一大筆供NHS 我無交稅係因為我有免稅額 呢個係政府 我而係質疑呢條法律有漏洞 係咪提峻疑問都係有罪先
寫明唔計係佢心目中係模稜兩可、唔清晰

唔岩佢心水就係灰色地帶
你覺得核突咪核突 起碼我叫有勇氣問問題 好過某啲人淨係識係個mon後做鍵盤戰士
好啦唔講咁多先 我要瞓啦
你試下體會下就知架啦
但係問題係我父母都覺得呢條法律有問題,so?
student visa轉T2都唔計student visa年期
呢樣改咗好多年
BNO VISA 冇T2咁多嘅限制

公平都要比較嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞