歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (199) 重口馬娘現貨睇睇下又幾靚

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
一般電鍍油嘅話層黑要去到鋼琴黑咁令身
噴罐電鍍油好似未聽過
電鍍表面處理氣壓出油量要求好高
仲要突自啲件全部三尖八角冇乜平面
要交下學費
田宮有罐 ts-83 係電鍍銀
呢隻電鍍銀
咁冇野了
可以直接底灰黑透明黃/橙
咁我係咪應該咁噴電鍍金
黑底灰 》光油 》電鍍銀 》透明黃
定係可skip光油
要睇你想要既電鍍效果係好似照到鏡既「鏡面電鍍」定是「綢面電鍍」

如果你係想要「綢面電鍍」,基本上照你上面個次序噴就得,分分鐘你連黑色上面光油個層都唔洗噴,直接用2000號底灰,最後上完透明油再抛光就得,因為反正噴完出黎其實都唔預佢照到鏡

但如果你係噴鏡面電鍍,即係類似bandai原廠出個種電鍍效果,用噴罐係好難噴,因為基本上噴罐個氣壓同出油量係固定,你一襟就一大炸油噴出黎,如果你想鏡面,首先你個面要滑,另外d電鍍油噴上去既時候個出油係好少,等d粒子逐少逐少咁鋪上去,d粒子先鋪到「井而有序」,咁望落先會鏡面
咁我諗我會試下噴綢面先
謝謝巴打詳細解釋
想問我素組隻電鍍金色揩花咗
咩色油先match
唔係bandai出既野用唔用得架
Mgex同pgu有
殺返十零盒將佢𠝹成自己想要嘅形狀
用緊咩keyboard?
隻g line standard armor就咁素組幾靚仔
有冇人已經pre order左wooting 80he?
https://lih.kg/3652515
屯門牛
記得間野臭撚到閪咁 諗住路過買洗筆水點知乜柒都無
呢間主要賣公仔,模型同工具/油都好少,仲要收埋係最尾

想問吓有冇巴打見到藍標版本
見到00今個月會有大量舊模再版

呢隻勁好玩
我都等緊 完全唔見
日本琴日再販一秒賣完
買唔切 Burn Lapius
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞