歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (199) 重口馬娘現貨睇睇下又幾靚

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
屯門果間勁少油,連AV油都無
手油都冇得唔嫌麻煩
SSP
元朗都有
第一應該沾上筆的少顏料30% 操作會易d
第二如你對邊位有追求就用尖頭的筆如斜鋒筆或面相筆定左個邊先,然後先用平筆掃平d 油 或者慢慢用平筆推定左個邊先
第三 呢d 位可以落masking
後面幾隻我覺得正d
Ok
第一二張相係用masking後效果,撕開咗漆膜
我洗咗佢再試
學你第二個方法
用少咗顏料, 分開幾次一層層上
第二層開始用多少少水
用5/0筆油咗條邊再向外推開啲顏料
第3層開始用平頭筆向外掃減少筆痕
開始似係我想要個效果
油多層可能仲好
元朗嗰間係特別啲,好似係有個所謂模型師坐鎮,特別多油/工具賣
去過咁多間屯門最垃圾
啲staff 勁無禮貌

旺角最好
有沒人知 風靈個盾 裝唔裝到落異靈度
初版風靈 未修改之前
但係條樓梯好危險 見過人地仆親
屯門每日6-7執貨,block咗個工具區
btw,有旺角店架咩?
想問神筆 藍黃柄 油rg補色散熱口眼睛噴嘴內則油壓管等分別大唔大?

另外筆型號都幾多下(雖然睇咗nyc神筆片)

除滲線筆 同平筆外其他筆可針對上面情況用?
買神筆前,去文具鋪買幾支cheap筆試下自己鍾意點油先啦
我自己其實唔太鍾意用平筆,覺得丸筆(毛筆款)仲好用,平筆圍邊用多
嗰班MK仔都唔係做嘢嘅請佢返嚟做門口狗咋嘛
嗰間地址正確應該油麻地

條友冇讀書冇計啦
我最鍾意去ssp
店員好nice 問佢野會答你
用法有d 唔同
黃柄畀你頂住掌心,增加穩定性,個筆鋒闊2定3mm 你想像下d 框都係咁上下直徑,一兩筆就飽左
藍柄4定5mm 闊 當掃色會好d,藍柄髹rg 應該太細
我覺得貓舌筆幾萬用
大佬係唔係咩筆都試過哂
美術舖先有得買?萬用意思係一筆走天涯
其實大部分嘅模型手塗毛筆都係同美甲用的筆差唔多
當你有伴係玩美甲就大部份筆都用過or見過
不過神手果d 貴筆明顯地d 毛密d同彈d
屌係啊
經常成堆箱塞全左果度,一邊吹水一邊執
我要埋左去睇先諗到有無野要家嘛
平時都係一邊吹水一邊整模型
成班年輕人由朝chill到晚勁好氣氛

簡單就是美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞