歡迎想砌模型嘅巴絲入嚟 (199) 重口馬娘現貨睇睇下又幾靚

1001 回覆
5 Like 6 Dislike

好葡萄人哋咁多位 好正
核彈
一定夠玩 但金角銀角都係垃圾
呢個泵只岩後樓梯戰士 你屋企可以噴就緊係買返大泵
噴消光一定會令原色淺左,水性油性都係,無得避,因為佢消光油入面令到塗膜表面散光個堆「雜質」本身唔係完全透明,只不過當佢稀釋左,肉眼望落似係透明,所以如果你唔想出現色差,除非你噴光油同半光油(因為雜質少),如果唔係你只可以由一開始噴既時候由底色去調色,預佢噴完消光會淡色左。 所以如果有d人佢係想玩疊色又會噴消光,幾隻類近色疊埋一齊的話,佢就要諗個顏色對比度,因為噴完消光個顏色對比度會少左
可能係連燈最後廿四小時,各位有緣再見

多謝你解答
仲有reddit page
不過唔知係咪仲work
https://www.reddit.com/r/a:t5_6ei3vt/s/ecTZCiHki9
巴打解釋得好清楚
不過想補充一點,消光所引致嘅色差程度,唔同品牌同型號都會有所差別,小弟以前做過幾隻clear coat嘅比較,喺度無恥自推一下先
https://sites.google.com/view/lihkg-model/%E6%B2%B9%E6%BC%86%E7%9B%B8%E9%97%9C/%E9%9D%A2%E6%B2%B9clear-coat%E6%95%88%E6%9E%9C%E6%AF%94%E8%BC%83
想問下以家邊到買油/噴罐平
想回坑
價錢應該都唔差太多
反而你問邊到多種類多款既都仲有得討論
郡士保護漆,底灰,拼多多淘仔會平啲,其他可以留返香港買
Reddit玩法係個mod冇set private就可以用reddit acc出post

諗住買隻武者刀流義守,點知睇睇下就擺低咗盒BB戰士帶咗隻百式返屋企
請問呢個Mega Bazooka Launcher支架對上嗰次係幾時出?
請問有冇exs 1/100再販消息
要砌上色好大工程
不如收隻metal robot
買1.5?
今晚可能熄燈了 再見大家
終於買到,負碌撞手神遇正今日翻貨
啲再販幾時出返啲HG 吉姆系列
0079 gm早幾日福利返左
其他gm就真係唔知
reddit 見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞