Samsung 平價機 有冇人等緊A55出?

821 回覆
54 Like 20 Dislike
連基本操作都lag既電話點用啊
用返s870舊機都順過三叔d中階機十倍
果陣都係睇呢度samsung post啲巴打教路用galaxy lab搞搞佢先叫係好啲

仲要唔撚襟用,一年唔夠死咗塊底板,sim卡上到網但係打出打入收咗皮
真係咪撚信連登仔,9成都係反社會反主流,害死人唔洗本
要靠自己去親身瞭解同接觸最實際
師奶阿叔A系先係主流
Nothing Phone 2a
有時經過電器鋪,見到佢地比sales係咁sell 三叔中階機真係幾慘,佢地真係唔識,完全俾個sales帶住講,係咁話$4000呢個價位最好,大mon大電大聲,夠一般使用,就算壞都唔會蝕好多,好過買7-8千果d,跟住就mark實佢地係部機度睇佢地用,佢地真係無機會試下其他機就比人焗佢買d垃圾中階機,我諗佢地都唔會知其他牌子中階機可以順過三叔d垃圾好多
唔會冇機會 去衛訊會係咁sell大陸機
同埋Poco個啲係行線上路線 冇乜擺demo
Poco得豐澤有,我都買左兩部比屋企人用,肯定好過三叔d垃圾中階機幾倍
x6系列豐澤冇
大陸機,唔係行Google OS我自己就絕不考慮

利申:我係大叔
啱啱買落用頭一個月日日都喺度懷疑人生,點解4千蚊新機用落同部舊sony一樣都會lag
我梗係無所謂,除左pixel,其他an機根本一撚樣
三叔係當中最撚仆街果間,note7爆炸換機唔包括香港,估唔到仲咁多連登仔去吹捧,個問題係三叔d中低階垃圾機同平板根本用唔到落手都可以推,完全諗唔明
無去電器鋪試過先買?
電話真係要去玩返半個鐘demo先決定到好唔好
仲講Note 7爆炸你都好out喎,不過是但啦,用得大陸機嘅人。。都係另一類人
因為Samsung喺連登食到一個好靚嘅位:
唔係Apple+唔係支牌
總之,我用台水A52s就相當滿意,見其他人好多就算A54都滿意,係A53有d伏,自己做多d研究啦
Sony同LG都係㗎,不過後者已經history,前者近年真係唔多掂

利申:呢世人只用過Samsung Sony LG三個牌子,Smart phone計
撚過屋企人部A71覺得唔錯,落鋪玩咗十分鐘demo only就買咗返嚟,諗住120Hz mon部機實夠推唔會lag
A34玩倒mon hun now添啦
你有無誇d
成日喺連登見到「Apple用家冇選擇」、「Android用家好多選擇」之類嘅論調
我都會諗「連登仔嘅世界入面,Android真係有好多選擇咩?」
咁iOS又真係獨市,Android都叫有得揀下
玩到mon hunt同用落部電話順唔順兩樣野,而家三叔中階機d spec同佢個ui用落就係好明顯唔順
前排去F5都收起埋 得返F5 Pro
Realme直頭唔做香港生意
廢U
其實邊個話得兩年免費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞