Samsung 平價機 有冇人等緊A55出?

821 回覆
54 Like 20 Dislike
真啊. 抵用耐用同stability 就ok 了.
係, 睇下個價com唔competitive先
諗住一部比自己, 一部比老豆.
唔係攞黎打機但當然都想簡單比較下D spec.
好啊,你去好喇,apple products 俾狗用
fe冇好嘢
A54 $2800左近+ Tab A9
除返部機兩千左右其實都抵
希望a35同佢差唔多
A35同A54規格冇優勢
粒U同一粒 相機可能仲差啲
如果唔用5g 唔介意1nano+1esim
買pixel 8
邊度有賣A54 $2800+Tab A9?
宏基(深之都)
點解仲有人解介(只要唔打機,唔睇片,唔做鏡射上電視。。。 乜七都唔做得)就唔會發熱既s23fe既
俾啲打手水過買 A52 畀老母
老母都彈鐘
最後自己用咗幾日,頂唔順拿拿臨放咗佢

唔會再買 A系
衰咩彈鐘?
之後換左咩機
過來人,副機原本samsung a系;但突然死機;過保;當時貪性價比買左小米poco x4gt,但越用越不安(後備機主要for工作同賣兼職外賣用,銀行apps一律唔裝)

過程中真係買全包套套住,唔想比人知用小米 後尾發現有eur rom刷,係基於歐盟法例定制既官方承認非官方版本,block哂啲後門野,我即預約解鎖刷機;舒服哂

但現在小米出澎湃os,去google 化,又開始解鎖設關卡,而我部機eur rom更不再有更新;所以我呢部機應該玩多一年半載就退役(基於安全考慮,冇更新,就fix唔到啲後門)

所以勸啲覺得小米性價比高,又有安全rom刷既朋友,唔好再買小米,唔好再買大陸機

至於samsung a系,希望爭氣,之前用a系,真係差啲

(我主機用s24u)
其實我得2000budget,所以當時選擇左性價比;而性價比高得小米選擇都係事實
開一個apps 都OK
但切換下apps, 就好慢了
最後出返S系
要買a52s
a52同a52s係兩個世界
A34連Mon Hun Now都玩倒
已經無需要買更貴

你要求好快嘅話當然冇計,A52粒U典型中階

利申:我部台水A52s行SD 778,實力去到大約855/865(Note10/Note20),夠我用
用緊A53 都係打機睇片好夠用
想影相靚d, 但要一野跳到S24+
a35期待啲,希望 3000 樓下
食屎狗三星唔撚入a52s
好重視ui反應嘅話真係唔洗諗A系
果陣A52啱啱出見佢有120Hz先買,諗住上下網唔打機夠做啦,switch app果下見真章
你講得好好
Ui 反應,佢唔係做唔到啲 task
只不過 switch app 嗰種窒,好唔想用落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞