Samsung 平價機 有冇人等緊A55出?

821 回覆
54 Like 20 Dislike
佢真係唔識架wor
仲要s 卡都無得插

比錢降級
有冇bro入手左A55,可以講講部機優點同缺點?唔該
影相poco定a55
我n年前整等撚左成個月先搞掂 整番黎又係開唔著 跟著又寄番去搞多半個月

仲要街鋪整電話咁多黑店無謂受氣 買部新仲好
全部comment講真話都負皮

唔該,我都剛睇左Lao西子個評測,總結就係一部中規中"舉"既中價機,要靚Mon,打機勁,拍片好既請買Flagship,做後備副機既可試但都有其他選擇
每個人需要唔同,我自己就睇咗上面同一個人嘅A52s評測就決定買,而我係做主機。大約$3000台灣水貨,功能性能都夠我用,用咗2年幾都冇唔滿意嘅地方

利申:我而家唔用手機打機,之前都係PAD轉珠
Bro用緊A52?用得滿意就Ok,同意
A52s ,香港冇行貨,行SD 778G
香港唔知會唔會出M55
仲要A55粒U效能已經超越咗865, 而且又冇888同8G1嘅過熱噴電問題, 所以我都有啲心郁想用部S20+換做A55
匡智先會依家仲買888/8G1垃圾機
C5560
C55 5G la
屌打A35/A55仲平d
高CP值嘅M機唔會係香港出
我已經觀察左一排
三星A機加$1000已經上到S最平果部
M55幾正咁
比A55輕同薄
同埋鍾意用鳩通U多啲
M55 用7 Gen 1,慢過A55唔少

不過我都想有勇者入手報告下
係咪冇水貨
今年定價比上年平咗 料又冇縮水
只要你唔介意同級入面效能同相機弱啲
又唔介意比Samsung tax嘅話 係唔錯嘅選擇
bro唔該

部機玩左陣係鋪頭,邊框確實好粗線,同埋個Mon反光好勁,可能S23+係更好選擇,當然價錢貴左千幾但各方面都比A55好
睇得S23+即係你有足夠budget
咁就無謂睇A系呢啲次一級嘅嘢
除非你嗰部真係副機 要幾平得幾平
Gpu效能865好過1480

Google下就有網站測試結果

老西子講左A55好多缺點可睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞