Samsung 平價機 有冇人等緊A55出?

821 回覆
54 Like 20 Dislike
CSL A35 8+256 行貨2998
A55 5G 8+128GB $3298
A55 5G 12+256GB $3698
A系粒U效能有火龍8G1咁勁?
火龍有咁涼咁慳電? 部機仲要 4500 mah, 8GB ram
888同8G1有先天性缺陷(噴電火龍)而且係冇得醫<-致敬freelancer
3000蚊部機 緊係有trade off架啦…
留返畀樓主決定 要慳電定要效能
三千蚊所謂「水貨」都要$3500起,已經唔計佢新機二手機鬼機, 要計價就用統一標準用大行價計
本身23fe用粒過氣清貨噴火噴電U已經伏到爆,仲要部機唔似大陸落重料做散熱,推人買尼部同推人落火坑冇分別
已經係效能過剩年代,俾錢買部機唔係用嚟跑 benchmark
第一次見 官方第一日就改價
a55 用3星自家cpu 1480跑分係8gen3既一半。睇黎有啲伏
三千幾蚊你仲想點
同一個website用同一個test,可比性高

其實可以自己調校用途嘅比例
唔知,後面有d嘢優化咗啩
三千幾要有 8gen3 加埋12gb ram 先收貨, ,唔係就有d伏
GSMArena個battery test,S23FE輸好多好多
其實睇你點用,你要玩勁game當然旗艦好D,一般人whatsapp Facebook影下相點都夠用
自家cpu出名伏架啦
咁講啦,我而家用緊嘅A52s (8 +256),Antutu個分要輸比A35少少,但係我都已經覺得好夠用,用A55一定會覺得更快

雖然手機我正常唔壞都唔換,轉新機始終好煩,錢都次要
想問a55同a54比係咪剩係換咗粒U同加咗RAM?
三星整嘅U都係伏
呢一兩年好似唔同咗,就算Exynos版S24 Ultra都同8 gen 3差唔多
講錯,應該話S24+

換J好撚煩,啲APP又要login過
有冇人知samsung網店送貨通常係晏就定夜晚?
其實呢幾年都係呢d
CPU, ram, 鏡頭, 快充速度, 外觀按掣位置改少少…
講真如果唔係粒電老化其實幾年一換都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞