Samsung 平價機 有冇人等緊A55出?

821 回覆
54 Like 20 Dislike
A 機不嬲都係清垃圾硬件,
仲要3 千蚊
三叔機真係水魚價,$3000機一定lag,基本最低要買s系列
但過左三代性能接近冇提升都換?
如果送A9 Tab就正
孝子機有冇推介,a54?
而家買A54 好平2700。又送Samsung 平板A9
A55 定價,最平都3900。
出咗9個月先有可能,睇A54 就知。
係呀,A54係核電,利申,我用左A54有半年
係,仲送平板
咩平板,上台?
你睇吓粒 exynos 1280,1380 用左幾多年?
由 A5x 一路洗落去宜家 a25,
$2500 買2-3 年前粒垃圾。

根本呢3 年都冇開發新 cpu,
1280, 1380, 1480
之後由 a5x 每年洗落去 a2x
不過呢度好多連登仔係度舔三叔條撚,係咁推人去買三叔d垃圾中低階手機同平板,不過三叔咁多錢推mkt周圍都係打手,用過就知三叔d垃圾手機得個樣,用落廢過大把大陸機,最好笑當年note7爆炸全球退,係香港無得退都可以舔得落,真心佩服d盲閪連登仔
用緊A52s,唔覺得有需要換,不過會睇下有冇改善
你話效能唔得就話姐
1280 1380 1480咪新U
1480未發布添
留名先 老母用開samsung 夠期換機
聽聞三星U開始有改善,A55個粒去到SD 888 level
咁你係咪大陸機打手?討論一部機就等於打手?
我部s20fe壞左就瓜宜家都等緊
A52s ~ SD 855-865
A55 ~ SD 888 (跟據流出嘅跑分)
有d人覺得三星U一定耗電,但係已經有人評測咗唔係

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12070&idPhone2=12024&idPhone3=12083
同一個website,同一個test,A54係S23U同S23+之間
咁係因為低頻好多但5000大電,唔係因為粒U慳電
同樣5000電又低頻又冇咁光都燒電過S23U已經證明咗三星U真係更耗電
夠買家用已經得啦,調轉諗,比旗艦1/3價有差唔多續航力仲想點
買a54送Galaxy Tab A9 平板電腦
冇話唔夠用,只係你話"有d人覺得三星U一定耗電,但係已經有人評測咗唔係"有錯啫
而且續航力不嬲係平機賣點嚟,最平啲但6000~7000電嘅機都有添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞