Samsung 平價機 有冇人等緊A55出?

821 回覆
54 Like 20 Dislike
今一次造工絕對係頂級嘅,有旗艦水準。
之前用A7
頭1.5年係順
第2年開始就已經Lag到用唔到
Samsung 好清楚A系列嘅客戶群係咩,就係唔識電話,去電訊商續約時畀sales 氹兩氹就落搭嘅人,所以講咩spec 咩性價比根本唔重要,對依啲人嚟講,佢哋嘅適應能力比較低,用開Samsung 就已經習慣咗個介面,換第二個牌子佢哋都會覺得要重新學過。依啲人本身要求唔高,可以用啲basic tasks 用到兩三年就贏,咁的話對Samsung 嚟講好似大陸機咁推spec 係冇必要
spec唔重要嘅話三星已經有A15 A25
其實以三星 oneUI, 2千蚊以下機種巳經最抵 (有長更新,唔計大陸機乜都冇)

不過三星中階機,完全冇 C/P 可言,
軟件同低階一樣,硬件垃圾級(根本唔係中階)

A55 美國直接唔賣,太貴
直接 s24 吧
我都覺一般好少會爆既
A系用家都好多種嘅, 我就研究好多spec之後揀台水A52s嘅人

我心諗, 未試過用A系, 舊機係LG V10, 點都唔會覺得慢, 大約等於SD855已經好夠用
metoo,我20年頭買用到而家,部機好似唔識壞咁
我屋企人用呢部機壞過一次換咗主機板之後而家差唔多用咗四年 (兩年壞整完再加兩年)
A35已經收到取貨通知
本身諗住衝A55用手機八達通

點知今日見到新聞話goggle wallet好快會support
可以買小米喇
有無官網訂左A55 有email通知可以取貨?
我都買咗部俾老竇, 佢都話好好用。 粒電又襟。
今朝已送上門
岩岩都收到貨,但係samsung同sf完全無通知
係咪隻galaxy buds 未有?
張單又話有trade-in專用袋, 都無既
紅米屌打
咩現客?
有咩禮物送
通常耳機啦
濕鳩藍牙耳機同埋濕鳩旅行充電器
尋日終於由iphone12換左a55,終於唔駛一日三叉,玩左半日部機仲有80%電,都幾唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞