[PS/PC/Xbox] [P3R] 女神異聞錄3 Reload | Persona 3 Reload (4)

979 回覆
5 Like 1 Dislike
淨係睇情人節
如果睇1集都接受到咁你睇啦
因為好耐以前玩落 細節位唔太記得
so far睇落好快節奏
但還好
P4A睇得出製作組對P4滿到爆既愛
P5A真係差好多皮...
唯一睇就睇情人節OAD啦
不過咁多氣 主角出場最型一定係p3
我想問P3R d 故事齊晒未?因為我見到新聞好似之前P3 DLC有嘅野P3R冇,根住近期真女神5又出隻V,屌佢5一出我就買左,仲買埋DLC,以家加少少野就出隻新,真係對呢間公司失晒信心,驚佢遲d 又出隻新P3有晒所有野
咁等下先決定買唔買啦巴打
好,反正大把game 未玩
p3r有原版p3故事
原本既after story傳聞會係dlc
其實各個主角都有預設性格
P3鬼太郎陰角, 自閉, 無都無所謂, 有少少隨波逐流
哈姆子外表堅強陽光其實內裡空虛
P4番長強氣陽光好動但怕寂寞

P3M同P4A都有將鬼太郎同番長既性格某程度上重現
(P4GA就故意用晒平時最誇張既選項)

P5粥卡其實都幾熱血同富有正義感同領隊意識,
(你見到佢好多時會自己企係最危險既地方, 亦會主動去接觸其他人)
可惜P5A表現呢一點度失敗咗
比大家講到心郁 如果想睇返 P4A 可以邊到有得睇
不過p5得閒都想睇
川上老師好qq

同埋福山潤把路魯修中二聲
好難抗拒
myself
伏 用咗三晚爬同一區
以commu嚟講,我覺得p5整體最好,
P5個個都有印象,好多會同怪盜線有d關連,啲配角角色劇情好多都好睇,而且女配角個個都靚(除左記者,但都可食用)

其次p4,雖然有d都唔吸引(個細佬煩到,全世界欠左佢咁),不過同伴d劇情,個個都好吸引又好笑,依家過左幾年都有印象佢哋條線講咩,朋友感好強

反而p3,可能男角無commu,要另外出角色,搞到更加多令人無感既角色(應該話之後出p4改良左),肥仔、學生會、絕症間條男,呢3個人真係,有d對話仲要違背良心講先加音符,
另外d女角變左女朋友都唔覺有分別咁(除左旅行個跑步妹有提想同我過)
都冇計,佢大概都照搬10幾年前ge劇本,果時先剛開始有commu ge玩法,p5鉛華盡洗先有咁好反應天下第一

其實p3r 真係玩情懷多
但太陽應該算係top寫得幾好ge文本? 月肥仔同小田桐就真係鳩屎ge
肥仔同小田桐角色內在邏輯其實都ok
只係法國仔真心搞唔掂
完全睇唔到因由 淨係一味睇佢J日本
見有大陸人叫佢伏拉夫笑撚左
玩日本版仲要隻隻字片假名勁難睇
伏拉夫
我們日本真是太厲害啦
伏拉夫
法國仔咪即係weeb
呃鳩佢講未來戰士句I'll be back就覺得好好笑
次次講拜拜果陣都特登講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞