[PS/PC/Xbox] [P3R] 女神異聞錄3 Reload | Persona 3 Reload (4)

979 回覆
5 Like 1 Dislike
點諗都唔會連續兩套mainline重製
何況midori只係講話2,4有消息
冇話進入製作
一定唔會係近期嘅事

等個無期嘅消息不如正正經經開隻P4G玩
隻game除咗佢係三頭身之外已經好完整
P已經有模組
番長又有,要重製一定好快
但再快都出年年頭出個P4G熱一熱,年底/26年年頭出P6應該差唔多?
啲人物model點會照搬P3R都唔係搬返P3D嗰啲啦
主地圖迷宮全部都係時間唔覺得下年出到
同埋要下年年頭出到嘅話
即係而家已經整緊
咁一定有料爆咗出嚟但到而家都冇
唔緊要
學你話,接受到5頭身就玩P4G
覺得接受唔到就玩P5R,再等P4Remake出世
因為P系故事唔需要一代接住一代玩
正如我地好多人無玩過P1 P2都可以享受P3R

我就期待Metaphor
佢既性質感覺好似Catherine (P5 tech demo)
大家到時狠狠評價先幫到P6
一諗到Metaphor會唔會又出加強版就有啲卻步

我都係希望一個好故事等大家唔好因為佢嘅舊畫面錯過咗啫

So far期待Metaphor多個P6
睇預告幾有feel
加上望到嗰三個人名都叫有信心啲
被動技唔係2樓睇漫畫/1樓種草,其中一個做3次,
要強化就做埋另一個3次
唔好睇小Altus既下限
Atlus冇咁多人手啦
不過如果p6係打算2026趁30週年出既,出個P4重製熱一熱都正常,出成點就唔知啦

SMT個啲要同異聞錄分開睇,好難話可以用SMT黎keep住個期待值,尤其P3R都再引到一班人入坑
中過 SMT5 伏唔會再買了
音樂劇情 dungeon 都唔係 p5 果皮
SMT同P系都唔同style
濕婆boss fight首歌勁洗腦
SMT啲音樂好有邪氣feel
有返咁上下中二應該幾啱channel
音樂唔同Style 好正喎
Dungeon 係真V變左Open area探索
真III dungeon超好玩
真IV冇3DS冇玩

https://youtu.be/xXLvnwXUzsw?si=u2u0r376nzlLM2Rh

https://youtu.be/Nbsntuymc1I?si=4pSqb6BZo_FWU9mW

https://youtu.be/A6cSbof7Pik?si=LSGBVLyRExj8ODMq
希望有生之年出到P4R , 超鐘意菜菜子
唔關事,被動技係平時啲宿舍笑哈哈劇情,!!只影響合P解鎖,如果少左被動做番夜晚宿舍活動就ok
真5好正喎,諗緊買唔買真3
超特大傷害既技有冇得抽
好似有得合怪隨機改技嗰陣抽
P4G啲graphic真係有啲難接受
其實2008年唔係真係咁舊,同期GTA4、Assassin's Creed 2呢啲game今時今日玩都完全接受到,但同P4G比啲graphic就完全差2個世代咁
會咩我覺得最大唔慣都係Q版比例
其他唔會難接受
200x年嗰d時間咪歐美廠技術水平大幅拋離日本廠嘅時候
p4g仲要壓比部手提機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞