[PS/PC/Xbox] [P3R] 女神異聞錄3 Reload | Persona 3 Reload (4)

979 回覆
5 Like 1 Dislike
打完2周目(P3M隊)
3周目決定挑戰電腦控隊友
3代
1月加濾鏡+nyx街招+bgm 個末日感好好

4代
11月尾開始起霧+bgm又係好正
你係咪開咗steam? 如果有會撞制
試下alt tab出去再入返
緒方老啦⋯⋯
同埋感覺上老一輩啲聲優多數冇咁多把聲變。

而家求其一個都 chok 到三五把聲出來,仲要變住聲唱歌都仲得
咁多聲又唔代表咩嘅
玩完P3開始玩緊P5R
想問下平時係咪已經預設左係奔跑我禁唔禁shift制都發覺佢跑緊
但有時我想"他條"d行下街
keyboard定joystick?
Keyboard玩到咁上下發覺可以禁到shift再跑快啲
但其實係咪可以正常慢啲咁行路
P3問題係前期同伴間互動較少, 日常好作業
每關都係突然彈出黎既中BOSS
P3R係強化咗所以好咗, 聽講P3舊版同伴間真係只係同一間公司打工咁既感覺

P4前邊幾個迷宮每一個都關同伴事,
事前要深入了解每一個同伴先入得
代入感同埋同伴間既結束力強好多
哈姆子真係魅魔嚟
smt個po沉到落海底
就咁睇都加幾多新野...但咁更顯得原版係白老鼠
諗緊開唔開新post討論
但又好似太早
趣聞:Metaphor 係日本上左最多人玩嘅Xbox game 榜

上榜係因為QA Test緊
姐係Xbox係日本少人玩到QA Test都已經多過晒全日本Xbox玩家
https://x.com/theswweet/status/1775851197796319418?s=46&t=3aJvZYuzYAv1l71abzvZxw
一周目L難度伊麗莎白終於挑戰成功
屌xbox真係虧本生意
咁sega都係想要M$條水喉姐
俾xbox個quick resume寵壞咗
p3r一路打到爆機都冇save game習慣
依家玩緊p5r
尋晚開game見要重新load game已經心知不妙
一嘢由11月返返去5月
依家開始日日save(game時間)
終於爆一周目,可以用入po
請正名persona4.5
P3除左順平 我覺得都幾離地
鳩吓鳩吓先似返個中學生
終於爆機

玩到11-12月夜晚已經唔知做咩,就成日去打機升齊格飛力,之後打塔都係秒着過
忍唔住store買左p4g黎玩
依家幾十蚊都算抵屌
P3 d角色係身份好特殊姐,性格係三隻入面最平實,油咖哩學長學姐呢d性格好難用1-2個字眼就形容到佢地,除左小學生劇情需要
P5班人嘅個性好突出,越突出感覺就越二次元,一般人個性就唔會突出到咁,二次元要sell角色好自然要咁做,會長雙葉嗰d個性點睇都好離地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞