澳洲移民 你問我答 (35)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
第二點係咪指申請485個course 唔可以degree或以上
即係你有能力拎到500簽證 倒讀都可以申請485
呢句應該理解為,如果你有work or study的話,就必須done in a designated regional area of Australia。

而唔係必須有work or study先可以申請簽證。
另外補充返,擔保人必須要常住係designated regional area先得。
境外會計的話,唔夠90分都唔算高分。
如果真係 GW/PVEW Stream 之前有大學以上學歷其實不影響其申請資格的話,一開始個announcement其實幾misleading。
冇錯thanks 由巴
好難仲想問如果我offshore 遞完eoi 189 190 係咪一定要stay係hk? 如果我想歐遊半年周圍去係咪唔得? thanks 由我巴
可以,無限制。
我有朋友個女拎左Australia citizenship by conferral

但我上網搵到唔多資料

個朋友唔係澳洲人

黎澳洲做體力勞動嘅工作 PR

老母跟老公黎澳洲

個女係老母生,唔關老豆事

個女15歲去澳洲

住左一年就拎到澳洲passport (依家17)

但老母同後父仲未有citizenship

呢個係咩玩法?

幾歲以下可以?最少住幾耐?
想問巴打未來2年澳洲IT搵工難唔難?準備下年頭去adelaide/perth讀IT master爭取491
搭單問多少少 想問下佢有冇一個好明確嘅deadline幾時要入學或者畢業
請教一下
申請820 Partners Visa的話 作為Sponsor有無文件要交?
因為見遞交完申請之後 無一個界面列明/上戴要咩文件
唔該晒由我巴
咁果3年用啲咩嚟做proof? 如果住share house冇正式租約點證明?thx
同問
有人話移民局會查埋你平時消費地方 去開邊間Coles買野 真唔真
同埋想問下如果份工係ABN 係唔同location 既地盤做野 可唔可以照行偏遠地區呢條路?
大家有冇拎MPf 經驗?
189 PR 用British citizen 身份走拎唔拎到?
定係要4年後 citizen 先拎到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞