澳洲移民 你問我答 (35)

880 回覆
22 Like 2 Dislike
Master都應該要行Post-Higher Education Work stream,都會中"have applied for and been granted your first Student visa on the basis of an application made on or after 5 November 2011"
最撚憎D人問佢問題,一係乜都唔講淨係叫你自己google,一係掉返個問題俾你
你行行下街有遊客問路,你一係就唔理行左去,你停低佢講"你自己搵啦",做乜撚野啫
你做左一樣好出色既野,人地問你點做到,你答佢"你自己諗啦"
你話聽果個想唔想屌柒佢,做人做到咁撚仆街,兩個post都係咁,班撚屌仲要圍威喂為自己既仆街感到自豪,不知所謂
冇既,本身入得黎呢個post或者入得去隔離個post既人,不論onshore或offshore, 佢地就已經對移民澳洲有一定既知識,同埋大部份人都唔會好似你咁樣乜功課都唔做就走上黎問
唔好意思唔係太明,
即係本身如果我有一個degree係香港讀,
依家倒讀緊diploma,
咁我畢業果陣就乜都唔申請得?
唔好意思唔係太明,
即係如果我本身係香港嘅大學degree畢業,
一年前嚟咗澳洲倒讀diploma(依家讀到一半),
咁到我diploma畢業果陣(半年後),兩款graduate visa都唔申請得?
你連最簡單既問題都問得出 你真係咁想移民澳洲?
仲扮咩丫,我上黎問唔係就係做緊功課既,你地覺自己好勁,行先一步自我感覺高人一等,你地眼中呢D簡單問題唔想答你咪咪答,一樣打咁多字情願打叫人google都唔簡單答下,成班職場老屎忽咁既態度,圍威喂恥笑D新仔,呢個態度可取?值得自豪?
你地就係一班由賤種同仆街組成既人,個個人品唔好一9踎
如果佢地唔拎走2011年既要求,就會係咁
今次又影響好多人
巴打 你打咁多字 不如上google搵….
google 一搵第一個答案已經比你完完全全了解咩係485
唔好做伸手黨做得咁開心仲係到扮撚晒野
之前/依家係50歲以下都可以申請485,依家公布既係7月1開始,35歲以下先可以申請(但係香港護照/BNO持有人可以豁免,50歲以下都仲得
1 總之就係合資格遞交485簽證時唔可以大於50歲
2 最少要讀2年大學或者tafe學歷,普通英文班唔可以計,必須full time。
按近期情況黎睇,9成唔會批。
其實伸手黨都無乜野
俾人屌兩句扮下死狗人地咪教下你野
做伸手黨仲要串柒柒呢下死
咩人都會覆既,覆完比其他人參考都好。

只希望大家上黎火氣細d ,先可以保持良好既討論空間。
你可以咁理解,依家建議既解決方法係加1-2年讀上去bachelor。
是的。
我其實估今次新485 PHEW 有可能 會remove 2011年11月既限制。

因為睇返尋日個公布d用語,如果仲有呢個限制的話應該會提埋的。

估錯勿屌。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞