澳洲移民 你問我答 (35)

689 回覆
22 Like 2 Dislike
RxxWxxxx
我都睇過 但係佢話咩宜家冇最低收入 淨係有稅務就得 所以冇所謂

我只可以話到時191轉唔到唔關佢事
好fake 佢話可以買/租兩間 一間偏遠一間city 咁就可以住city 走漏洞 但係呢個都叫正常嘅 做嘢就真係唔敢搏
真係得咩
佢查上黎邊間自住應該唔難知
呢d 真係take your own risk 但想像唔到出自持牌agent 把口講出黎

通常呢D走後門既advise都唔會係註冊代理親自講既
地產中介講移民
儲緊skill assessment 啲要求 但係宜家應該係要有收入但係冇最低收入要求?
請問有無NSW朋友最近做HKCNCC? 有feedback話HK Police依家要求提供海外指紋要加埋 either payment receipt or stamped on the fingerprints,但係NSW係免費同埋唔會揼印章喺份fingerprint到?

有無朋友有類似經驗同解決辦法?
前年派左個SA491比我,accept 左之後隔左5個月後比左個 NSW190立即轉駄, 即刻覺得491成件事好伏
Thanks 另外想問吓491好唔好交三個state? 想交去NSW QLD VIC 但係我又睇到NSW話交咗佢嘅話就唔可以交其他
一般做法好似係分開幾份eoi 黎做
190 vic
190 nsw
491 nsw
491 vic
之類咁
190我未必夠分 但係eoi應該係一定要分開入嘅? 另外想問吓呢三個state 有冇啲咩特別要求? 即係會唔會話要有contract 先可以交?因為據我所知WA某啲職業係有
建議自己上番佢地個state website 度睇/搵agent
利申唔係agent

EOI 分開入算係一般practice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞