澳洲移民 你問我答 (35)

878 回覆
22 Like 2 Dislike
如果佢地好似你咁,一路屌有野有資料俾出黎既我會受屌既,我會講聲唔好意思同多謝你
而家係個別仆街同賤種齋屌人身攻擊恥笑人然後叫你自己google,我伸手黨唔得,佢地咁撚仆街就得?我客氣又好串又好都改變唔到佢地本身就係仆街同賤種呢個事實
建議你唔好本未倒置選擇性失明,將D時間軸兜亂然後出個FF出黎既結論
哦ok,清楚晒,thx
我問咗幾個移民agent,
有啲又話因為係澳洲讀嘅係diploma,
所以可以照申請第一種graduate visa。
知道依家資料仲未好清晰,
但依家我有啲confused
唔好讀廚師啦,有風聲講緊好似會cut
想問幾時會有詳情?要等到7月1號出台?
agent都係估, 除非有D有頭有面對政府內部有溝通既自可能會知清晰D
唔係吧。

正確既相關法例係:
(An applicant ... in the Post-Study Work stream) must hold a Student Temporary (Class TU) visa that:
(A) was granted on the basis of an application made on or after 5 November 2011; and
(B) is the first Student Temporary (Class TU) visa that the applicant has held;

呢到Student Temporary (Class TU) visa係包含所有學生簽證,包括依家既500/590,同以前既570/571/572/573/574/575/576/580.
7月1號,或提前幾日。
我係兩年前先嚟澳洲倒讀,
而呢個係我第一個student visa,
before that我從來冇係澳洲讀過書,
所以應該符合到兩大條件?
感謝由我巴🙏🏻
行PSW/以後既PHEW,需要畢業bachelor或以上學歷。

只係diploma畢業的話就只能行GW/以後既PVEW。咁就要有額外要求包括無degree,讀既課程係MLTSSL上。
你DRA係慈雲山,你去咗黃大仙住定美國住都係outside of 慈雲山
過左35 歲 , 得 HD 學歷
如果打算讀 tafe 行 485
係咪都係建議等多一排睇定d 先?
驚連 500 都拎唔到

抑或是直接讀degree 會較好
但畢業左咁耐,其實唔係好想讀書
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞