澳洲移民 你問我答 (35)

879 回覆
22 Like 2 Dislike
無錯 時間許可嘅話 最理想係working holiday摸索下 再申請
真咩本身working holiday轉?
早排好似睇到有新聞話政府想收緊onshore既application? 唔記得details 但之後會唔會仲難批
爸打,想問而加visa 500 大概幾耐會批到? 同埋財力證明最好預放幾多錢落銀行?
而家onshore同offshore都咁難批,進入大拒簽時代據聞大學校長都聯署去移民局抗議
想問visa 500係咪最快都要臨開學個一兩個月先批?我想早d submit早d批,但學校個agent話幾早apply 到最後都係前一兩個月先批,想知係咪真
唔好意思,要繼續請教由我巴

想問如果我申請190
因健康原因要簽form 815
簽得form 815 係咪即係好快就會grant 到190?
想問而加visa 500 大概幾耐會批到?
1個禮拜 到 N個月都有。

同埋財力證明最好預放幾多錢落銀行?
https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/student-500#HowTo -> Evidence you have enough money for your stay 有教點計,你就咁一句我答你唔到。
唔係。
是的。
EOI係咪可以係未批skill assessment前入定
Engineer Australia skill assessment 好耐
我都有相同問題, agent一樣同我講唔可以太早申請visa 500. 想問下我係2025年2月開學, 有無話最早可以幾時申請? 定依家都可以申請架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞