One Piece 1106話 情報+討論 全島vs2

754 回覆
79 Like 9 Dislike
正係漫畫後面補返佢同卡普唔用霸氣用軍艦做沙包已經明顯想buff佢無果實都係猛人, 仲要粒果實咁勁
卡2好似同一時間係捉緊1治同2治?但之後布琳比人捉走又唔見卡2有去救人,定其實卡2都比青雉收左皮

扉頁咪有講,當時大媽地盤亂到七彩
卡2同oven打山治兄弟同瓦斯佬
佢同布琳唔係同一地方
俾佢知道布琳比人捉走嘅時候都唔知青雞走左去邊啦
同青雞一齊行動嘅音越有瞬移能力,仲邊有得救?

青雞佢地係咁勁點解唔一早捉布琳?
要趁大媽唔係度+卡二分心先走去捉?
擺到明係乘人之危啦
咪又係輸左紅狗
咁睇落卡2同歐文應該會去蜂巢島救人
仲難過卡普救克比
克比本身有戰力,可以自己走
布琳係一個零戰力嘅能力者
救就實救唔到架喇等睇卡2歐文同戰國鶴救人失敗再比草帽團救
青雞跟卡普打軍艦果段情節
主要係用來合理化科比極速buff霸纏
劇場版有?
公道啲 上身好似中咗招 有流血
利申 特登睇咗果格幾次
如果跟返宜家個時間點,餅乾佬已經係4擋以上,而卡二仲要係勁過餅乾佬+基本上嗰陣係驘埋4擋snake man咁滯。加埋佢本身4皇頭馬級經驗,我估佢見聞色已經再提升咗一個level。
宜家水平應該接近路飛和之國打凱多時期(啱啱用紅櫻打凱多)
即流櫻以上,gear5以下
至少應該勁得過king同卓洛(考慮到佢遲應該係4皇,勁過皇副好正常)
如果佢同青雞打,我估應該會重創倒青
我都幾鐘意卡二,亦都想佢做埋四皇,但暫時真係睇唔出佢實力超過不死鳥同King幾多,都係皇副level(希望尾田加buff)
同青雉單挑,首先果實能力上冷冷大機會克制糯糯,就算計埋卡二有三色霸氣,青雉可以同卡普互毆,武裝色我當打個和,卡二俾盡因為頂級見聞色有些少優勢,最好結果都係平手,好難重創
因為卡二果實始終係好多元化
根本係橡膠果實異體ver
如果加埋覇氣,基本上佢攻防一定係max咁滯
而且仲可以變流沙擋人哋物攻
Marco始終太低攻,佢兩個應該持久戰
至於king 我估卡二可以用見聞睇佢幾時有失誤
其實青雉單拖就得 對家被人打到殘哂 boss又不在場
不討海軍 海賊又好 都係好似有錢佬咁 富者越富 強者越強 top果幾件完勝你中下柵幾幾千百件
音越?笑匠黎 戰鬥力就唔好討論喇
等卡二學識霸纏先再諗做四王啦
想問youtube上有無和之國編之後既合集?好耐無睇漫畫,睇左大熊回憶篇後想追番
但音越粒果實好屈
和之國後好短者
定你想講和之國之前
睇對手啦 對弱者(烏索普果啲咪有優勢) 對強者就得啖笑
佢本身個人唔勁 加上依家啲人速度同瞬移冇分別 你走到隔離國冇人搵到你就冇得講啦 但依家近戰都可以遠攻嘅時候 瞬移只係笑話
有情報未
情報師比人拉咗
下星期一先有得睇
和之國後都真係唔長資訊量多,建議照睇。

我試下綜合

三船長分別登島,各自遇到對手
蛋頭島登島
蛋頭島狼人殺,草帽團大破PX熾天使
薩波知道真相,跟革命軍討論世界政府
克比俾人捉左,卡普去救人被削實力
熊回憶,波妮父女+革命軍篇
世界政府召集全軍總動員攻擊蛋頭島
草帽打飛黃猿
我帶望星期三四有
依家OPTALK都要登入先睇到
DC都靜鳩晒,
有情報應該都收斂返先。

提示平時星期日都有
暫時情報,下周不休刊

情報師睇完內容貼左張圖係咁
應該都幾爆
佢可瞬移到超遠 攻擊
比勁人target又可輕易走佬
羅飛遠要開room 開得大好大消耗
佢就飛勁遠都得 凱多都未必捉到佢
我估可能要眼見到既野先瞬到,唔可瞬去半空?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞