One Piece 1106話 情報+討論 全島vs2

754 回覆
79 Like 9 Dislike
第1次更新,簡易情報翻譯by【TalkOP漢化】 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報出處:推特;
1106話標題:在你這邊
土星和黃猿計劃消滅島上的所有人。
在黃猿開始行動前,路飛一拳打飛了黃猿。
波尼瞭解了路飛的真相和他的能力,並在他身上看到了尼卡。
由於貝加龐克動了芯片的手腳,現在和平主義者站在了波妮的這一邊(情報師說現在控制權歸波妮)。
土星因為貝加龐克對和平主義者做的事情攻擊了他。
本話末尾揭曉了上一話中摧毀海軍軍艦的是艾爾巴夫的巨人族多利和布洛基。
下周休刊。
下周休刊
在黃猿開始行動前,路飛一拳打飛了黃猿

戰力又點玩 今次
霸國清場
逢3休1 預左
姐係紅髮到左
又真係幾爆
好似都冇乜人估係巨人族???
咁既話路飛團又真係可以輕鬆離場 (下一個島9成係巨人啦)
講巨人島, 應該會順手解埋大媽修女條線
上個post都有人估 另外都算草帽大船團?
但正路都係諗另外果三皇
依家巨人族又歐起回憶 又真係夠實力打海軍 又去到下一個巨人島 又拉到落草帽大船團 其實都寫得幾高章
唔關大船團事
但要解釋巨人點解嚟,呢下考尾田功力
多利同布洛基係紅髮團, 路飛團個個係哈爾汀
新巨兵海賊團 賭2蚊
佢地兩個係原巨兵 過去新巨兵 好合理
佢地紅髮團既咩
呢2個唔係係前半海 路飛對佢地有恩咩
都好嘅,起碼唔洗拖幾話先開估。
所以震撼世界既大事應該就係路飛紅髮兩個四皇聯手擊敗土星+黃猿?
講佢地入左紅髮團都唔太岩, sor sor
佢兩個同紅髮團個陣出霸國滅左基德, 下意識覺得入左紅髮團
應該係佢叫人黎保護空白一百年既証據
薩烏羅有哂奧哈拉既文書所以應該都知空白一百年既事

屌啦 上集係咁比人話唔係紅髮
係黑胡/革命軍
貝加龐克動了芯片的手腳

土星是科學家是一個笑話
唔關革命軍 黑胡子事先爆
果然係估唔到的尾田
但波妮果陣叫路飛停手攻擊px果陣唔會比px錯誤解讀成叫px停手?
即係px係讀埋心?
但對熾天使下命令又要講曬全句句子
個權限話轉就轉到都幾鳩
iphone都識鎖機啦
土星科學大臣 is a joke
原來上集擔心被父親克隆人殺死
成句未講完。

就係佢自己做左手腳唔俾父女相殘既畫面出現
博士真係
有後門又話土星白痴
無後門又話天才科學家廢
其實咁執著做咩鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞