One Piece 1106話 情報+討論 全島vs2

754 回覆
79 Like 9 Dislike
對比凱多下下硬食人地攻擊
黃猿已經算好快啦
你數下成套漫畫有幾多角色打中過黃猿?
係咪無人打得中佢先叫唔扮野?
咁佢應該係全one piece最強
如果控到熾天使熊,應該可以拍走晒所有海軍/全團順利出逃
解左畫之前早幾話 突然一大堆食物餵路飛食未
你都話凱多係下下硬食人地攻擊
咁黃猿又係佢咁下下硬食人地攻擊咩
唔計佢故意比人打中 已經有四個人打中佢啦
同埋唔係冇人打中佢先唔扮嘢
話佢扮嘢主要原因係佢嘅行為同態度
我估泥佬得佢未做野
其實第一眼睇淨係諗到羅賓啲手
佢一條友突入蛋頭島,都睇到佢快啦
不如你講下你嘅標準點樣先為之快
係咪要路飛一下都打唔中佢先叫快?
乜唔係打到吐血?
張圖點睇
咁就奇怪啦 明明入蛋頭島好似好快
但係戰鬥畫面唔多嘅佢竟然俾人打中四次
邊四次?佢同乜野人交手先?
印象中傷到佢嘅係得雷利同路飛
如果連呢兩條友都打唔中佢,咁佢真係無敵

你係咪計埋不死鳥出腳俾佢擋?
另外仲有邊次?
所謂黃猿扮工,情況有好多種,可以分番個情況先

黃猿可以打,但唔打(部份超新星勁弱,但一個都捉唔到)
黃猿夠打,但而且係咁打(香波地捉幾百人=扮工)
黃猿唔想苦戰,然後扮打,最後散水(雷利/頂上之戰)
黃猿唔夠打,然後唔打(紅髮秒殺,皇副槍爆頭)
黃猿唔夠打,然後五老星局佢打(路飛)

黃猿錫身,唔想受傷,唔想苦戰都正常,

五老星局佢上馬打新四王,依家俾路飛中打左咁多獲,
撚到五老星要發動屠魔令,有冇諗過已經唔係扮唔扮工問題。

或者你可以話,黃猿可以唔講野直接斬落去,先唔叫扮工唔放水。
但呢套係海賊王。波妮俾人舉咁耐,博士依家先中爪已經係奇蹟黎。
再數前D,路飛捉住黃猿掉鳩走自然系一樣都係ON9行為。

黃猿認真左都可以話佢唔認真,有冇諗過路飛果邊都一樣
白胡子呀
其實一直都唔覺得黃猿認真過,蛋頭島佢喺地上錯嘅時間可能同打差唔多表情行為都唔似係一個大將對海賊嘅態度,對住唔夠打嘅四皇都咁話
罰你睇多次上一話最尾嗰版
以前啲畫風分鏡真係易睇好多(呢篇我當年仲小學雞去漫晝店租),今話睇山治踢光,都要靠前面巴打提先發覺
咁你嘅標準佢點樣先為之快
連雷利,白鬍,路飛都打唔中佢先叫快先叫認真?
呢集就係奠定路飛實力
保護同伴既進化 必是最強最頂級
黐金糠個d行開
我係覺得快就唔會俾人打咗咁多次
仲有快唔快同佢認唔認真冇咩關係
就算你覺得佢好快都好
佢都係唔認真
姐係連雷利同四皇呢D級數都打唔中佢先叫快

快唔快同佢認唔認真冇咩關係
姐係佢唔認真都可以好快同好勁
佢認真嘅話就更加係全one piece最勁

得啦,我搞清楚啦
以前既路飛有認真 型既劇情 依家做到4皇但得返玩膠
連雷利同四皇呢D級數都打唔中佢先叫快其實好合理喎

黃猿認真嘅話就更加係全one piece最勁其實我同意嫁,如果尾田認真寫佢嗰果實能力可以好屈機,佢係可以好快同勁,但係一路都唔認真咁樣所以一直戰鬥睇落都唔快
無打中,俾黃猿神閃避再反手射穿
我記得白胡斬中光然後黃猿碌左幾個關斗
爆頭黃猿:

同埋紅髮秒黃猿係邊話,漫畫搵唔到
你應該俾垃圾動畫誤導咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞