One Piece 1106話 情報+討論 全島vs2

754 回覆
79 Like 9 Dislike
下周休刊
留力,臥底,扮工

公就我贏,字就你輸
大佬
光黎,除左黑洞之外跟本無敵
佢仲要人設係社畜,兩個條件都係無敵
佢光但唔係做光速喎,招招都儲氣,全部有反制時間。

雷神仲撚勁 HI一下都燒濃喎

話佢做到光速一秒環繞地球七個半圈又話啫
我想知把刀點食多啲
係喎
睇到山治咬緊牙根
我開頭都咁諗
但再諗真啲條友跟既師父係人妖王 zoro跟既係鷹眼 呢度都唔同lv
山治最後係學到既食譜
不過都算係咁 後尾加番話佢germa啲因子有用 但條友唔知發乜癲打爆自己件甲
不過我最撚討厭既係佢瘟女性格
人魚島係咁流鼻血
打撚到要叫robin幫手
其實有機會寫多廿年
不過前題係要好睇先得
屌原來第一個俾人ko係山治
咁我覺得光本身就一定係光速,冇得分開話佢唔係光速
(正常情況下好似冇光唔係行緊光速?)
當然你都可以話佢係用光速攻擊理論上應該係冇質量,最多得個熱字

但配合返黃猿係社蓄,下下渣流灘唔用光速又好合理
如果真的一秒行到地球七個半圈,其他人仲會有反制時間?咪玩啦
咪就係,個名就係光,效果唔係呀嘛
極其量係速度快啲,同埋出招好光
睇番博士穿完心都係吐血

對眼仲碌到咁大慢慢解說

未係致命傷
無俾人KO啦佢踢散咗激光
Sorry黃猿速度一啲都唔快
咁係咪即係佢扮晒嘢
用現實嘅物理定律套入漫畫做乜鳩?
咁你不如用物理解釋下點解路飛可以當光係實體咁樣打?
對住五檔可以係咁閃都叫唔快?
黃猿係咪要一秒行到地球七個半圈先叫唔係扮工?

原來當年黃猿俾雷利斬到出血係因為黃猿放水
如果黃猿無放水,雷利根本掂都掂唔到黃猿
突然間諗到
如果宙斯食果實會點
有幾快呀 比路飛打中兩次啦喎
頂上果陣已經覺得閃光人點解可以咁慢
漫畫入面尾田枝筆大過所有物理定律
唔係光都可以快過光速,任尾田點寫都得
現實你有光速係無敵,唔代表漫畫入面都係
真係痴線,有D人連咁簡單嘅道理都唔明
照你咁講,只要黃猿認真D,紅髮都俾佢用光速秒

而家睇緊漫畫呀大佬,尾田枝筆大過所有物理定律呀
你唔俾尾田筆下五檔路飛快過光,所以打中路飛兩次?
你唔俾尾田筆下五檔路飛快過光,所以打中黃猿路飛兩次?
留意返,係上面師兄話黃猿極其量係速度快啲,但我完全唔覺得黃猿快咁解,如果學似師兄講黃速度快啲,咁佢係咪一直都扮嘢
有無人發現
貝加龐克講 波妮可以操控擁有熊外表既和平主義者,即係唔包括熾天使 (唔知熾天使-熊 係咪例外)
波妮都唔係食果實,
熾天使都係用綠血

其實依家獲得能力方法,算跳左出個果實圈了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞