One Piece 1106話 情報+討論 全島vs2

754 回覆
79 Like 9 Dislike
佢地吹到認真嘅黃猿係全one piece最強
乜野羅傑,紅髮,尼卡,凱多全部都唔入流
最後一戰先會迫到黃猿認真發揮真光速能力
秒晒海賊同革命軍,然後繼續扮工,幫五老星奶鞋底
依家畫風距離感係最大問題
當年睇司法島buster call
超巨大戰艦同建築真係睇到o曬
睇返依家蛋頭島幾十艘戰艦畫到船仔咁
完全無震撼力
最後我發現尾田畫風依幾年既最大問題
減少左大格畫多左好多細格
變左好多野表達得好唔清晰
而導致咁既原因係劇情開太多線但又想盡量減少拖
所以要畫多d細格節省期數
但劇情太唚又搞到效果唔明顯
所以個人結論係太多人物太多線做成
某程度尾田愈黎愈老咪就要愈黎愈趕結局
仲邊有空間俾你畫大格邊有空間畫翻船上面個d日常嘅情節
我都係睇上面大圖
最右踢散激光嗰個就係山治
原來係咁
單挑冇可能贏到尼卡
黃猿係靠hit and run拖時間先贏到
呢個問題都已經有十年以上
由打明哥開始已經睇到1999

仲話山治皇副實力 同山治比真係差天共地
山治仲要擋一條仔 細細格仲要睇好耐
尾田係咪咁憎山治
如果仲好似以前咁畫佢死果日都完唔到
而家係趕住寫故事既時間,集差唔多集集都係當小說咁睇而家,字多過圖

畫面日後等動畫補完啦
第十人係波妮了
動畫做到嗰度會唔會心諗 尾田 你畫緊乜撚嘢呀?

有無人睇到有6個人影飛起

有無人估到咩人黎
上一頁諗住扣海樓石落路飛到果個兵仔
尾田細節到位
你憎d

劇情講緊尼卡無必要山治出風頭住
搶走主題無意義

況且山治撒亞人模式都未開
靠自己速度優勢拉打拖贏對手有咩問題唔通全世界都要學凱多大媽咁企定定,你打我一拳我打你一拳睇下邊個瞓低咁
無得咁比的,不死鳥果實太屈機,好啱打高端局,大媽都傷佢唔到仲俾佢打殘兩件魂器
熊已經走咗
複製體都仲救返個女
紅髮反路飛先好睇 之前 N話前有一話係講 紅髮/類似紅髮的人搵 5 廢老,應該會講返
尼卡果實,
係佢同五廢佬提起,先會發現係路飛身上?
唯1敗筆,下期休刊
究竟紅髮幕後操作咗幾多嘢,真是可怕嘅男人
仲要識回血又做到support
督灰狗

今篇個回憶能唔能夠問鼎最好睇既回憶篇
雖然個個回憶都好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞