Apple Vision Pro討論區 (2) 美國19/1 pre-order, 2/2正式發售

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
需唔需要升好耐?依家諗緊升唔升好
有錢都唔係咁嘥
等第二代好過

好震撼下張d有意義既相轉3d果下
特別係你將個視窗放到最大,再拉近
相中人好似真係浮左係你面前咁
個感覺好難形容,係勁夢幻
更新左vision pro.好似個眼球追蹤都準左少少
同埋更新完之後再做多一次手勢檢測.眼球檢測好d
準過1版
siri 粒波波好立體
話說我戴左con 黎玩。覺得佢個眼追跡比盡得95%準
果5%唔準果陣會好燥
望上下左右多少少都係唔得
未拎機之前睇youtube其實都feel唔到個震撼感.有時覺得會唔會班人講得誇左

拎左機之後.原來真係好震撼

同埋個操控好順.眼球追蹤都算係好準

d app拉黎拉去.定位完全冇問題
我覺得唯一係用d通訊軟件.例如TG
打完message.想用眼球追蹤禁enter.基本上冇次得.佢d"邊位 / 角位"
係追得差d
所以啲人話靠對眼可以select 文字,我覺得係誇張左
當然可能係有機會我地無正確咁戴好

唔知你地覺唔覺
如果你戴果陣嘅鬆緊度有少少唔同,好似都會影縮到佢嘅準繩度
唔係話唔出2咩?
同埋佢轉場景真係震撼到傻左
就算我知係假,但都成功呃到我個腦
我以為自己真係係湖邊

Btw 最好笑係我捉左阿媽玩恐龍個app
佢嚇到E 哇鬼叫
哇,有大量ai 除衫相...
出lite 版本好過啦
始終要直接收quest 皮先
咸濕係科技源動力之一嘅
同埋試左睇戲
Disney + 果個劇院模式我扭到盡,再望下周圍
我果下係呆左唔識講野
加埋因為播放緊,佢個光度係調低左
我真心係覺得自己去左一個劇院咁
果種違和感係又爽又難受

Apple tv 個劇院mode 就係另外嘅感覺
首先可以揀前中後排坐
然後可以揀係地面/半空坐
個感覺同真係睇戲差唔多

Os2.0 開始好似所有safari 嘅片都可以劇院mode
不過可惜唔可以好似apple tv 果個咁揀位
但可以係月球睇大營幕已經非常之chill
同埋揀dark mode 嘅月球
基本上已經=全黑背景
體感已經好好
點解又爽又難受?

同高潮感覺咁似嘅
我想問如果比條女試係咪次次都要用訪客模式呢?定係可以開多個user係for佢
係唔係支援中文?
我個陣比我老母睇,佢都一路睇一路笑
我玩咗半個鐘
天才話可以下次再約玩其他嘢
同問
好撚正, 如果輕D, 將來果D 版本一定好正

想問鼻下面個位係咪一定會有少少位
除咗用嚟睇戲,好似真係冇乜用,幾時出淨係睇戲的平價版?
想問D VR AV 片點睇, 我開MISS AV VR 片黎睇都仲係分開兩格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞