Apple Vision Pro討論區 (2) 美國19/1 pre-order, 2/2正式發售

528 回覆
8 Like 9 Dislike
我quest 3放左依家無vr機了
想問呢啲係空間短片?
放喺其他vr裝置都睇到?
Q2,Q3睇到
幾心動,但香港apple id用唔到
vision Pro apps數量追過左Quest
冇beat saber Darth vader嗰啲都係bull shit
雖然我知遊戲唔係佢賣點
計埋iphone ipad 先係咋嘛
空間片同普通vr av有咩分別?
計埋就一出就過曬啦
meta store包埋game 得千幾個apps
meta 呢舊嘢真係少 我拎嚟睇嘢用
Same
我記得meta 求Google 俾佢用play store ,但係Google唔肯
基本上等Google/三星出,Quest就正式玩完
佢系統算幾好 bug 算少
不過冇game
steam streaming 落去都要你部PC 勁
實際上佢缺點多
vision pro 我有趣嘅 加上用Mac 實際配合我唔起用途 但重
quest 2都輕身都因為重量分佈唔得 用一陣我就收工 vision pro 絕對一樣
Mera 入面啲app 好雞肋 完全用唔落
又跌咗下個禮拜係咪穿255
跌到落兩萬都要考慮一下
想問下我帶左vp 之後唔除Vp 睇iphone 係完全睇唔到 係咪要setting?
咁少人討論
部野幾好玩呀,係貴啲啫
如果配戴感好啲輕啲就正爆
係月球上面睇IMAX好正
朝早起身訓係張床,係個湖邊落住細雨望住個天,聽住周圍啲雨聲雀仔聲風聲,再合埋眼冥想下個feel正到癲

你黎搞笑?合埋眼冥想,我使買vision pro
iphone 當年出 app store 都未有
我等有大game玩先買
睇到,但係低清起少少格,碌去睇新畫面嗰時會有明顯嘅motion blur
姐係正常?
因為我自己有少少散光加近視 我唔知關唔關事
你無AVP專用鏡片?
如果係咁,梗係正常啦
冇啊 我係香港買水貨
我帶con 直接sensor唔到我隻眼
咁無計 你等香港出行貨 去返apple store配鏡片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞