Apple Vision Pro討論區 (2) 美國19/1 pre-order, 2/2正式發售

528 回覆
8 Like 9 Dislike
Youtube鬼佬都講左,呢件野根本係極邪惡產物

https://youtu.be/gl-rbDE-0Rs?si=F-e3ThyNvxTdqv8e
兒登仔又輸
啲人買來儲/tear down多過用
飢餓行銷你未聽過?
我覺得分分鐘係變蟹貨
如果我買到,我都會買來儲
等巴打你review
我要3月中先送貨
我打算轉售,而家情況好似唔樂觀
可能cut單
其實我諗應該好難炒得起
真心想玩嘅人 我諗而家訂咗啦 遲收貨咁解
眼罩唔係個個啱,第一代又貴又未有實際用途,最緊要係應該唔會有人拎到出街,冇得威威炒條鐵咩

轉個頭apple想快啲普及,出平民版先會多啲人買嚟試
美國黎講一般
又話好多人買既?點知得10幾萬部。
幾時有連登仔評測
我有預感,嚟緊iPhone 賣到USD1200都有人賣, 今次隻vision pro 又比Apple 試到消費者可以接受到既範圍係幾多
$3500 都10幾萬部preorder
你想點
全年都係預40萬部炸
要美國巴先有
我果邊VR群 幾個人訂左到時有包膠
開放預購即完售,驗證了先前的預測。但預購需求無法持續穩定增加,也驗證了先前的「需求熱度能否持續更為重要」的隱憂。

https://medium.com/@mingchikuo/vision-pro首週末預購檢視-符合預期但隱憂浮現-vision-pros-first-weekend-pre-order-review-expectations-in-line-0450c1effe66
有幾個係真心想用, 唔係做評測就係打卡架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞