Apple Vision Pro討論區 (2) 美國19/1 pre-order, 2/2正式發售

774 回覆
9 Like 10 Dislike
唔會2,3千啦 兩年後減半差唔多
真係仲有一半,我會捨得買不過呢刻大家都係估
一般Mac機兩年後放出去有無一半?如果實用嘅Mac都無,Vision Pro好難做到。
兩年mac點會冇一半 呢部機兩年得2-3千 一定大把人狗衝 以佢依家嘅spec放喺2-3年後 都起碼值一皮 quest3 對vision pro 基本上有4-5代嘅update cycle 即係對家要追依家vision pro 最少都要5年
可以挑戰自己幾時頭暈
AVP 呢啲咁貼身嘅用品
折舊率應該高啲呱
Store 係咪可以試?洗唔洗book
應該用呱,用app 卜
琴日個更新之後已經有中文介面同打到中文
用過Quest嘅就知道呢啲嘢唔會買二手
除非你買定個面罩換埋
我自己為例 淨係玩beat saber都唔知整咗幾多汗落去 仲有面油

未用過而第一次入手呢類產品嘅人可能唔覺
不過入耳耳機出名型號嘅二手都好多人買嘅

換哂啲consumable 先用就梗
sorry真係要負皮 件野個價值好影響你會唔會買二手 quest點解唔會買呢 係因為佢本身已經唔貴 二手同一手分別唔大 vision講緊成皮野 加上呢啲可以清潔 唔似飛機杯
得閒用呢啲垃圾
不如清潔下你啲公屋走廊啲屎尿漬先啦
鞋都有窮撚會買二手,無乜野係無人買,但我接受唔到

無論如何,Vision pro當零件賣唔止兩三千蚊
我條線係貼身物品只要人地掂過個位可以換新 我就接受到 所以vision pro 二手我係ok
可以login 同步到iCloud睇相之類
但係入唔到app store
暫時應該仲係得美國id先入到美國app store
巴打用黎做咩多?
休閒用暫時好似只係做呢啲野
睇review,連mac用都唔係話咁方便,尤其是重量問題
我想買黎體驗下但諗黎諗去都正中你最後一句,除左體驗好震撼嗰下就沒有然後了
唔該你
係咪要開賣果日先可以BOOK 試Vision Pro
你係咪睇漏咗句 除非你買定個面罩換埋
攞黎睇戲/劇,連pc 打機,睇av
AirPlay 🙌

#AppleVisionPro #visionOS2

https://x.com/bengeskin/status/1800644214142685201
Vision pro用家可唔可以分享下有無需要加容量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞