Apple Vision Pro討論區 (2) 美國19/1 pre-order, 2/2正式發售

528 回覆
8 Like 9 Dislike
真勇敢 零配件準備直接玩
其實佢個近視鏡片都係ship from Hong Kong

我用香港apple id轉區去美國用到
平時用都唔洗特登轉返香港 除非有app係得香港region先down得 要轉區都係兩分鐘搞到
So far冇乜野
各位手足買左 有無後悔 平時有咩用
要用美國credit card 俾錢?
如果你講買機既話我係揾朋友幫手買再寄過黎
如果講apple pay果啲就同平時一樣
但你無門路買到
無計
我好想知點買到。。。。 我今日特登出去買個兒童眼鏡 諗住戴住用
廣州喎
水貨無applecare 咩?
到時香港出水貨應該到有保掛?
玩左一日
我散光2xx 度
冇鏡係用到 但戴住vp 睇電話係睇唔到字
如果帶con 我試過兩次 一黎唔係話清左好多 二黎 要好難咁入番setting reset 隻眼 因為帶左con 佢個感應係失靈

另外美國id 問題
一係你將你iphone macbook 全部轉晒美國id 如果唔係都幾麻煩 同埋暫時真係冇乜app 可用
我岩岩買左美國gift 卡 送左兩個月apple tv 佢有全境電影感覺係好正

另外話就話可以支援ipad app 左有好多都係裝唔到

鏡問題 我試緊搵taobao 訂 試完再話比大家知
我今日去左眼鏡店訂左個兒童眼鏡 可以直接帶住用vp 左一個星期先到 到時再report

Btw 琴日先達入手 26000
要啊 我近視百幾散光2百幾
我星期5 係自己行下入問緊 我去之前都睇過pice hk 大約知係26200 左右 一入門口果兩間可以唔洗問 開我27800
之後轉左 問多兩間 有間報26000 即刻比錢買了
其實有冇方法係香港加買applecare+

我係US網站買唔到... 佢話payment error
applecare+ 應該可以後加?
冇特別check
遲早有 深圳咁多眼鏡廠+華強北
應該係可以... 不過佢可能估到我係outside US 所以有error

已經用左vpn
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞