[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (95)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
仲諗住可以玩下1.0 最後5200出左WR
唔算俾香港水貨平好多 不過支鏡接近全新
50.2 wr正嘢嚟
除左個af慢同一級一級跳之外其他野冇得挑剔
諗緊屌多支 16 1.4 而家得10-24
16 1.4 2700有找真係好令人心動 影星影夜景應該更上一層樓
ultrawide end我唔太熟 得支8mm用黎影風景 好似前幾頁有人推viltrox 13mm, 你可以參考下
想用全原廠 如果唔係sigma 16 1.4 1500就有
16咁窄,用嚟影星會唔會唔夠用 ?
升去8-16啦
想要大光圈夜景成像會好d
夜景要成像好一定係收光圈落腳架慢快門
影星都會收到F2/F2.8

反而若果你係夜晚街拍,咁大兩級光圈就好有用
兩樣都會 而家得支10-24 f4唔多夠 果然玩落去就會所有變焦換定焦
2.8同1.4差成兩級
1.4開800 iso影到既2.8要推到3200先有同樣光度
而家反而有啲期待支16-50 f2.8-4.8
雖然光圈有啲細但係內變焦嘅話就好正咁
咪話佢慢囉, 連支那都講哂價錢有咩送
富士自己落場炒埋一份啦
Focal plane shutter vs. Leaf shutter,如果用閃會有使用上分別,另外X100VI 有內置ND filter
等XE-5
邊到有得訂x100vi?
b&h lor, 仲有加拿大果d, 歐美冇咩人理富士,特別關照佢地,香港大陸日本就係咁撚
仲諗緊點樣撚香港人,可能要你買左gfx100ii 先可以配貨x100vi, 學hermes
百老匯/豐澤果啲可能真係要食骨~
百記一定炒價
唔係wor x100V直頭變左tiktok 神機
只不過係鬼佬公司同代理冇咁中意玩黑箱同炒賣
香港果啲好撚唔透明 又要左問右問 又要收風先知邊度有貨咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞