真巴絲一定噴香水 (33)

991 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下有冇Ching 知邊度可以試曬 Parfums de marly Layton / percival/ sedley?
想請問大家會prefer MFK 嘅
Gentle Fluidity - Silver
L'homme A la Rose
兩支都覺得好好聞 但係揀唔定邊支好
買2支35ml
話說Diptyque 無花果係咪持香好麻麻
覺得有啲類似 所以暫時諗住入手其中一支
買edp就一定唔會
如果orpheon你都覺得太甜
有冇考慮過譚道
唔識欣賞影中水同感官之水+1
但呢啲野都真係好睇人嘅
想問下replica門市有冇30mL賣
見到啤梨網有清貨區買二送一, 都見有唔少牌子喎
但好多未試過~ 有冇人分享下~
diptyque
L'ARTISAN PARFUMEUR
tom ford
KILIAN -Roses On Ice
真係好難揀
不過覺得silver險勝少少
我見兩邊都係平分秋色
岩岩blind buy左未到
主要係reddit話似long lasting版既Zara RWA
兩枝我都鐘意,不過khamrah再正啲,而且超long lasting。我個人覺得兩隻唔係話好似,RWA有椰子同蜜糖味,khamrah有啲肉桂,焦糖味,有啲蘋果批嘅感覺,dry down有啲再燶少少嘅味。好想買埋Qahwa,但未見香港有
唔好害人啦

嫲嫲嘅味道

打算去買,念念不忘既味
Kharmrah 最近索咗索後,都忍唔住入咗支。不過完全唔明點解有人話係angel's share 嘅clone,除咗個樽似

Kharmrah 最差勁係包裝太大,100ml啫,唔洗撐到咁大啦
Lattafa啲香水包裝都係走呢啲路線
嚟緊想買Lattafa Qaed Al Fursan 黑同白,仲有Lattafa Bade'E Al Oud Sublime
期待期待
top有無呀
好似得Layton
咁sad,我都諗緊想入手parfums de marly
本身都係打算去top聞
我都想,三揀一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞