真巴絲一定噴香水 (33)

991 回覆
5 Like 1 Dislike
penhaligons halfeti leather 都有plum 幾出
好似通常都厚實喎

Tom Ford Plum Japonais (好似dis左?)
Jo Loves Smoked Plum & Leather
Fort & Manle Amber Absolutely
BDK Parfums Tabac Rose
Thxxxxxx 師兄 試左
前中調99%就係想要嘅木質番梘味
係街聞到陣勁似薄荷朱古力雪糕嘅味
有冇巴絲知會係邊隻
大家D推介都好似幾正

其實我純粹係好鍾意DARK RUM陣味 想搵支PERFORMANCE好D既上位香水 但搵左成年都未搵到一支岩既
上fragrantica睇long lasting同sillage都幾準
小台香有枝薄荷朱古力
但係1500蚊得30ml
買唔落手
有機會係Lush嘅dirty spray/香水
有陣好勁嘅薄荷味
台幣定港幣
前幾日終於試左PDM Carlisle ,係咪得我覺得opening 好boozy 有啲「ohhh」嘅感覺,但drydown 好撚intoxicating 好正
唔同 feel 無話邊隻好啲
前者低調溫柔啲
後者 edgy 啲
睇你想 exude 咩氣質出黎咖咋

齋講價錢就後者抵好多
有冇ching聞過Atkinsons Lavender On The Rocks?係香港搵唔到邊到有得試香
有冇人放byredo blanche
圓方有
可以去nose shop行下
有無人聞過one day隻Amsterdam,想問吓有無啲其他香水係類似咁嘅味道
都係睇你鍾意邊隻 個人鍾意duchess rose
首爾機場出境有
想問下大家有無試過/用緊One day perfume?
想知道佢last 得耐唔耐
呢排有噴one day oolong tea, 返工前噴都last到晏晝
如果只係last到晏晝,我會選擇買Liquides Imaginaries Phantasma,都係茶同Jasmine combo,但Long lasting 過one day,Phantasma 100ml 先5900台幣,Oolong tea 60ml 已經升到去1100港紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞