真巴絲一定噴香水 (33)

991 回覆
5 Like 1 Dislike
支持買家居香氛味唔啱都可以放廁所
香水唔啱真係會得個擺字
我淨係諗起MFK嗰啲,因為我自己本身都好少柑橋調嘅嘢。可以試吓佢哋嘅Aqua Media(不過呢支可能偏離少少柑橘調,但好有嗰種一聞就醒神嘅感覺)、Petit Matin同埋Aqua Universalis。
支Aqua Universalis 已經試左了,last 唔到太耐
喺我嘅認知入面性價比比較高嘅柑橘就真係得Wulong Cha。又或者可以試吓Ormonde Jayne嘅Osmanthus,呢個就係睇你本身鍾唔鍾意少少桂花,一開頭嘅碌柚味真係好正
請問知唔知邊度有得試下?
Top.accessories.perfume
去左試聞nishane支wu long cha
好似某酒店既味,但講唔出邊度
Hi各位
想問有冇人用過固體既香水
近排睇到diptyque orpheon隻固體平過枝裝好多
諗緊點解會差咁遠
想睇下有冇包膠
好識貨喎
勸你唔好亂買啦
話說有冇人用LV香水?最近入手咗隻係街真係無撞味
上星期去完日本返黎竟然有公司代理左Maison Crivelli
佢地隻Oud Maracuja 同Rose SaltifOlia 好鬼正

買Oud Maracuja 仲跟左枝5ML既 Hibiscus Mahajad
有玩開就唔好亂揀啦
同佢一齊揀算啦
diptyque香膏搽嚟係for自己爽,濃度差好遠,同埋持久度都好差,last大約1.5-2個鐘
整嚟方便比你帶出街補香,或者用嚟疊加香水,會持久好多
orpheon比起其他味感覺上貴啲,因為佢得一個款得edp 75mL比你揀
香港代理有冇門市/tester 試聞先
唔該晒
我就係見佢個75ml都已經好貴
所以先諗用香膏好唔好
但last咁短就真係麻麻地
Jo malone疊香 有咩推薦

用緊myrrh and tonka 想fresh啲話
今日放假去聞香
但orpheon係正 強烈建議入
疊完仲係咪三步散
聞咩
Myrrh and tonka有五個鐘貨仔係jo malone最強留香之一
Rose SaltifOlia performance會唔會好差?
同埋Hibiscus Mahajad會唔會好似delina
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞