真巴絲一定噴香水 (33)

991 回覆
5 Like 1 Dislike
琴日問咗sales原來要一買買兩枝
兩枝30mL價錢同一枝100mL一樣
我覺得唔正常 another 13 兩三野已經好犀利 我keep到幾個鐘
有機會 但即使仲有, 4個鍾後已經好SKIN SCENT
同感鍾意la nuit de lhomme前調但一段時間後個爽身粉味真係.. 同我想像有啲差距
應該係因為以前叫 Maison Martin Margiela
師兄識貨 Soleil neige 好嘢黎

利申身邊啲人問我用邊隻我都唔答 廢事同人撞
邊到買 價錢幾多

屋企嗰支keep好耐
我果枝online 係sasa 買, 23年年頭既貨, 睇黎下次都係去返專門店買好d?
睇YouTube 咁好評差啲blind buy
好彩最後買左幾ml sample試試先
Citiscent新年味好正
一噴個下有燈花
後調木味 自己聞覺得仲有少少皮革
買個日店員話好似行緊花市咁
冷靜啲 試多啲牌子先
sasa都應該ok嘅 可能天氣凍所以13隻味唔出姐
平好多?
唔去專門店去top買都好過sasa啦
試咗Elysium 好正
邊度有得試
買decant
好仆街
早排去prada買嘢
得 LUNA ROSSA 果幾支垃圾
想知有冇地方有得試Parfums de Marly?
上年9月見le labo限定月去咗試guaiac 10
喺店舖噴落試紙 心諗 屌啊 無味嘅 攝咗落褲袋
跟住行完一日街 晚黑換衫 拎番出黎
一聞勁正 應該係counter比其他味遮住曬
香到唔捨得洗件冷衫 但好幾日陣味都keep得好好
又 因為佢貴到無曬譜 諗住搵其他啲創癒木tone
但真係無代替品 真係好特別隻味
同埋我見網上好多人都話佢三步散 但我4噴上身
呢隻味喺我身特別long lasting 6-8個鐘都隱隱約約會聞到 最尾把心一橫 去東京趁yen低水買咗
退完稅100ml都要$3800
每一噴價值38蚊頂你個肺
我上次噴左係試紙放成個月都有味😏😏😏成日拎黎聞,佢真係比較貼膚會淡淡咁聞到囉

但真係好貴
雖然佢啲城市款真係非常overpriced
不過最緊要你自己鍾意
真係overpriced到傻咗
3800有3500都係買緊le labo同 tokyo exclusive 個名
最離奇係賣成3800都仲可以一車車人買
香港真係好多有錢人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞