真巴絲一定噴香水 (33)

991 回覆
5 Like 1 Dislike
點解莎莎網店咁平
如果唔係藍店就好
我有枝香水想分裝啲俾朋友
想問下邊間鋪可以幫手分裝
又或者邊度可以買到架罉?
Herod
我兩隻都有!但兩隻都好唔同

LSM係花香加麝香多啲,感覺好清新,尤其是係一開波陣鈴蘭味,而且到中後調陣白麝香一出有種好舒服嘅感覺 (利申 好中意麝香)真係有種Sunday morning心花怒放嘅感覺 對我嚟講通常就會放假/ 打扮過嘅日子先會噴

13就係偏木質調,感覺好沉穩,好難具體地形容係咩味,但係一枝我會日常噴嘅香水,同體香比較接近。我一開始都覺得13聞唔到,後尾發覺要噴身先會聞到,同埋如果噴身噴一兩下陣味已經好出,同試紙感覺好唔同

希望幫到你
買完分裝之後已經忍唔住入咗full size
噴咗上身忍唔住係咁聞自己
想試埋intensivo 版
Scented Niche? K11 musea同上環九記對面都有
仲有mk新之城嘅mystique
Element 同置地嘅Parfumerie Tresor
呢啲鋪都多niche brand

另外K11 Musea basement各大品牌啲香水都好齊的
但呢度淨係識提黃店
淨係love kills平?
草莓網仲賣得貴過同brand其他款
我係qemgirl買
平好多喎
有冇人用過日本shiro嘅香水
聞過幾正 甜
可靠
white tea我第一支香水最明顯係葡萄柚+檸檬茶嘅味 個人唔係好聞到個木質後調
Earl grey小甜 不過我都中意
我都有用white tea body mist同香薰 係好fresh嘅茶味 我都聞唔到佢啲木後調
有冇用過佢perfume系列果啲
我有啲sample 不過就係冇最想試嘅take it easy
芒果味嘅有冇試過mango kiss
想問INITIO 嘅musk therapy 香港有邊到可以現場試?
可以serach下#533講過果啲鋪有無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞