真巴絲一定噴香水 (33)

991 回覆
5 Like 1 Dislike
你果支JML係邊款?
50ml 500蚊budget內 係咪唔多選擇
捻住去top試聞下唔同嘅香水
會唔會好chur或者好串 毒撚驚驚
雖然連登唔like 佢
但香港講男香你都無得揀
去brain so yt 望下d 推介
網購啦,2024年啦!仲要畀錢中間人/商鋪業主層層抽水?最近一次網購~5蚊/ml 下次如果買過廿支,或者可能測試新低
呀先生, 咁都要試下隻味自己啱唔啱
一陣500蚊,聽完你話網購網購,買咗支唔啱心水嘅
咁咪扔錢落海?
仲要香港周街都有得試
佢又唔係想買D好niche既brand
睇完有咩想試 去試左先比錢啦
Re-order 就冇哩個問題 (原先50ml/100ml,reorder 就買100ml/200ml)

仲有試可以零售試,買就網上(幫襯零售少少,例如cheapies 或 decant樽)另外真係冇必要買新上香水,除非知快要discon。過一兩年自然會網上/discount shop 有賣。
新手想問下
AESOP Eidesis
通常身邊既人聞唔聞到?佢地咩評價?
同埋係咪自己噴完會慣左陣味聞唔到?
......
真係有啲好niche 想試,香港係連試都冇得試啦。諗緊Curly 姐姐/Mr Perfume guy 嘅sample sets

正常大路designer 級,網購真係用十支價錢買到零售12-14支,選擇仲要多幾倍。點解要幫襯又貴又冇乜質素服務,兼且service level 慣性低嘅地點買嘢?我冇被虐狂,試tester 就會去吓嘅
幾時有人叫佢去專櫃買
咁有啲專櫃/brand store/ discount store 服務真係好到驚人嘅,有幾次明知佢貴咗幾多情況之下,都忍唔到手買嘢嘅(見到有專業精神嘅sales,係會有敬意嘅)
香港係咪冇dior homme original賣?專門店得2020年新版,想試下聞iris嘅版本
再唔係Zara囉 見有巴打話幾似某啲大牌
但我買過兩枝就麻麻
兩枝都暈香
買咗eros 喺鋪頭試聞覺得ok
買到返屋企覺得陣味太濃 有少少似商場廁所味
同埋試咗啲果香味嘅香水 好似甜得濟 冇買到 有啲後悔
480 100ml個枝
Eros 定位就係濃甜姣
今次仆街了 而家頭好暈 成間房好似變左香水鋪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞