真巴絲一定噴香水 (33)

991 回覆
5 Like 1 Dislike
濃就梗既 但我會話值
差支偏木質調,想要projection同longevity都好
諗緊nishane嘅b-612
或者呢支oud for greatness
其實又唔算好木 但個隻甜係幾過癮 protection longevity 都係monster 級架啦 值得入手
好似仲有支thameen嘅craved oud都值得睇下
Lm
呢支係幾正,檸茶味
lm

緊根本就係檸檬茶
Zara 2023出咗幾支都唔錯
Unexplored Noir/ Tobacco sublime都想入手
今日睇咗啲review之後
想入手thameen支craved oud
呢到有無人用過
係咪真係似tf oud wood
最近入咗MFK男玫瑰,真係好撚正。

下一支想入柑橘類茶香,想問下Nishane Wulong Cha同X版本有咩差別?淨係聞過X,未聞過原版。同埋有無其他推介?
聽講X版係fruity啲甜啲,因為多咗lime
原版就係檸檬茶

memo嘅winter palace / eau de memo都好聞
前者係紅茶,後者係綠茶
Memo已經有mark低幾隻好想試!等之後有機會去試下

之前試X嗰陣,個sales話原版會有陣苦澀味,不過未試過唔敢肯定原版係點。(幾鍾意X版)
我係原版,我就唔覺苦
不過檸茶feel真係好重
前幾日去memo聞過,茶味相對重啲
特別係eau de memo好似聞緊杯綠茶,幾舒服
啊啊啊啊 好吸引啊可惜最近都無機會去舖頭試下
黃店啦,有賣white suede
想問下有冇人試過guerlain Honey Tobacco
前調啲蜜糖好正 但後調啲oud令人有少少卻步 怕香港咁熱用會project得太勁變左中東味
清有無試過Zara同Jo Loves新出嗰幾支?
最衰唔係間間Zara有
支lv ombre nomade我都覺得一樣咁難搞
用咗幾年都唔知有冇噴得超過20下
去邊買都唔會去專櫃買,呢支SaSa都有得買
BDK一樣出街係用唔到
入左tender amber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞