[LIVE] 東京羽田機場 飛機失事火災

509 回覆
10 Like 8 Dislike
嗰㗎係客機唔係戰機
去到目測到跑道有機鼻突咗出嚟嘅時候
已經嚟唔切即刻go around
就算full throttle
㗎機都有機會再下降多少少先可以重飛
到時可能仲危險
JAL如果係跟足ATC
佢係最無辜嗰個
其實JAL錯 GE 機率一定係最低,假設個機師真係睇到,但事實佢降落左。咁之後問佢佢一定答見唔到或者見到但係已經太遲miss appoach 唔到。唔通佢認見到夠時間抽頭但照落咩?其次佢一定收到ATC 批先落,又係唔關佢事,唔係話佢一定冇錯,但機會好低lor,唔明點解你咁肯定。
情況同過馬路一樣,個燈short左,轉綠燈叫你開車,但前面班馬線個燈short左冇轉,仲係綠燈有人過緊馬路,咁你唔應該開車
得機翼對門係要客開?
門口乘客係幫手開門
CREW有指引要望出面情況安全先叫人走
屌嗰架飛機嚟,你當單車話停就停?
好似話land前有拉桿抬升咗下但都係趕唔切
可能都係因為呢吓先搞到機頭機腹着地
你痾尿駛唔駛要人教你除褲?
真係弱撚智,block
落到咁底點滯空

見到窗外面咁撚樣唔驚就奇
JAL架機原來未燒完 真係超好彩D乘客走得切
屌 試過啲仆街支那狗坐最出
我坐中間 我唔起身佢拎唔到行李
之後佢企上張櫈拎
安全撤離有一套守則要行,全部係用人命換返嚟嘅教訓
跟機組指示可以確保你生命上有最大嘅保障
當大機巴士咩 都on79嘅
上面追住JAL黎咬嗰條友係咪以為揸飛機係揸高達
atc比左signal可以land 落到黎肉眼見到有事就可以即時煞到架機唔繼續向前衝架咩
咁賤
望到出面燒緊, 真係會嚇死, 又未走得
https://youtu.be/4v7kASXPQMc?feature=shared

或者好似上面單野咁降落海,JAL 條跑道隔離係海
国土交通省は管轄の海上保安庁とともに午後9時15分から会見を開きました。会見の中で、国交省は39歳の男性機長が意識のある状態で救助されましたが、男性乗組員5人が死亡したと発表しました。

搭乗していたのは副機長の田原信幸さん(41)、通信士の石田貴紀さん(27)、探索レーダー士の帯刀航(帶刀航)さん(39)、整備士の宇野誠人さん(47)、整備員の加藤重亮さん(56)です。

最少有10名港人喺出事客機
上面嗰啲講到成班機得日本人
香港人就最撚衰
阿生,架JAL一路都飛緊架,你呢個例子唔係反證係海保問題咩?
「個ATC short左,轉綠燈叫你起飛,但前面跑道個燈short左冇轉,仲係綠燈有飛機落緊嚟,咁你唔應該起飛
知唔知咁樣佢開兩條滑梯
幾百人用幾耐時間先走得哂?
Crew久經訓練 佢哋最熟架機唔同情況嗰時點走難點安全疏散最多乘客
然後笑鳩班盡責嘅crew奴性重 都弱撚智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞