[LIVE] 東京羽田機場 飛機失事火災

509 回覆
10 Like 8 Dislike
1樓
[事故速報] 東京羽田機場跑道事故相撞、乘載6人的海上保安廳飛機中發現了兩具遺體,機長情況危殆。海保飛機當時正運送物資到能登半島地震災區。
(TBS 日本時間1月2日19時49分)
羽田空港でJAL機と海保機が衝突
【速報】海保の航空機の乗員6人のうち5人死亡 機長は重体 衝突とみられる日本航空新千歳発羽田行き516便も羽田空港で炎上 乗客は全員避難との情報

6名機組人員五名死亡機長重傷
5死了
ATC JL516 海保
今次邊個衰先呢唔知
海保應該唔會認衰仔,日航都好難認衰,最大可能係推ATC 負責緊呢架機的人
C滑走路聽日繼續封 ABD路盡力聽日重開
最大機會ATC,其次海保偷步,日航應該無錯。
好彩係降落,如果係起飛,咁多油,架機重咁多,應該gg 了
海保架機係起飛,所以著哂
琴日出左一次錯嘅震度7警報,今次唔知係唔係atc有出錯
天佑日本妹
所以海保機出事,350果400人真係好好彩,落緊人後面已經燒緊,機倉Wing section或者翼 有小小油 燒一燒已經全機爆炸
個個都一仆一碌
咁大火好得人驚
能登空港好似啱啱飛得翻
可能海保心急去救援催促atc

今次jal疏散乘客真係模範
上個po有人話客機機長專登車隻翼過去海保等乘客有機會逃生

有冇咁嘅可能?
真係好彩
jal 落嗰陣已經油缸撞海保
本身jl516架機之後仲有兩程機來回多次sapporo haneda
所以仲有好多油
ACT 比錯指示? 咁基本都出錯?
出咗事之後啲日本人都可以咁靜
我已經想像到啲華人大媽係會叫成點
呢啲情況空服要殿後叫人走真係好癲

Share Message - Japan Airlines plane fire: Five dead on coastguard plane after crash with jet on Tokyo runway - BBC News
https://www.bbc.com/news/live/world-asia-67862184
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞