[LIVE] 東京羽田機場 飛機失事火災

509 回覆
10 Like 8 Dislike
驚過頭姐

咁都有得比較
唔止佢地
飛機設計 安全作業標準
過百年嘅發展同完善 先做到今日咁
btw當年華航喺香港成架機反轉都救得返大部分人 真係唔知點做得到
完全唔係歧視
生活喺香港你唔好話俾我聽你冇經歷過
冇一班人喺到大叫係幫到成件事好多
仲有港女
唔殿後會被人告
做得呢行...預左,因為有時有D意外會係機頭出事比較多......點都要為乘客著想,乘客命係第一自己係第2,要諗最可能令乘客生存的方法
殿後可能冇埋條命
走人都唔怪得佢地
聽過個空姐講,如果真係有咩事一定自己走先,咩都假
拎你個萬幾兩萬蚊唔通真係比埋條命你咩
咁果位空姐首先無左份工,其次跟民航條例航空公司會被遇難者索償,某啲國家唔排除可以告埋位空姐。每班機預一定數量空姐唔係為左派個濕鳩餐俾你,而係萬一預呢種突發事件,每位空姐係2-3分鍾內有一整套步驟要跟住做。
大難臨頭仲要顧其他人 奴性重到連命都可以唔要
我諗係得日本呢啲奴隸文化先做到
師兄打飛機既角度都幾刁鑽,咁都搵到位打

等睇跪底
命都冇仲講份工
點解得2,3架消防車
仲要勁耐先到
呢個唔係奴唔奴性 係責任心 你都幾難會明
係日本咁做應該會社會性死亡
地震都去左救災
其實呢單嘢咁大鑊,應該邊個孭飛?
佢地個樣好似好慚愧 定咩都唔知
答案全部都係確認中
基本責任你同我講日本奴隸文化
就好似講緊消防員怕燒死自己 唔去救火咁

如果啲空姐自己走左先 我唔會怪佢 因為真係危及到生命
但我都唔會話留低協助乘客嘅空姐係受奴隸文化影響囉
因為佢地唔咁做可能有更多乘客走唔切
唔關華人大媽事
我諗全世界D平民都冇乜邊度既人可以冷靜到咁
我諗連日本人都唔係個個得
係呢架機D人特別癲
明顯係空管
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞