[LIVE] 東京羽田機場 飛機失事火災

509 回覆
10 Like 8 Dislike
有禮貌咁叫緊話要快啲走,去到最尾先直接話 快啲、救命
日本人準時返工係真,但邊有準時放工㗎?
我都好奇
段段片都唔係聽到女人喊聲先
仲專登較大聲聽
快D比我(地)出去
唔係打開就得喇咩
求下你了 打開佢啦
神啊

我既理解
利申N5都冇
我ue e
都聽唔明 你老味
其實大部份都係準時走
得真係好大果啲企業先會OT
同人地O埋T 收工時間仲早過你香港人
當然有啲行業係真係勁OT, 就好似香港人最常接觸既動畫業
但如果拎動畫黎比, 香港做電影業既一樣係O到傻
講開行李 試過幾次坐返香港
有香港人升降個陣點都唔肯擺個袋落地下
空姐提幾次都死要放側邊 仲會搵衫遮到空姐睇唔到
唔清因為係側錄,實際上機頭聽係清好多
大約係講電話果隻音質
我ICAO 4
都聽唔明 你老味
肯撚定!
d大媽一定攬住行李走
而家都唔明點解咁鍾意放地下,唔怕污糟咩
海自個機師要揹鑊啦,冇許可下進入跑道,ATC個指令都好清楚係去holding point而唔係runway
依家啲人唔識責任心
個個都高舉揸流攤得過且過
你鐘意擺overhead都無問題㗎
重點係唔好逃生個陣減低阻到你走嘅可能性
而起落係最容易出事 所以先要擺好同開窗簾
但其實飛機有位係唔污糟咩
仲未計
一單係人地係天已經預左要係水上降落,所有準備動作係做足去降落到水面上
呢單係預左係跑道降落
佢問點解差唔多到底個時見到第二架機嘅話,唔扭頭掟個靚彎降落到隔離海上
屌你當飄移泊車咩
黎生應該過日本 無人會笑佢
個船長判左監?之後出黎個人生一樣慘 不過自古英雄唔係咁易做
【瞬間映像】乗客が撮影か 機内に白い煙のようなものが | NHK | 羽田空港事故
https://www3.nhk.or.jp/news/html/20240102/k10014307251000.html

左邊機尾都有開滑梯逃生
我估班人唔擺overhead係想快啲落機,
但其實快得幾多,反正都要等前面business 落先㗎啦
淨係識諗自己方便
兩者有乜衝突
人工低 但我勤力做 真係有乜問題呀廢青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞