[LIVE] 東京羽田機場 飛機失事火災

509 回覆
10 Like 8 Dislike
我估德國同英國人應該可以?
諗起當年佢地地震後都仲去排隊買7仔, 真係只有日本人先有呢D質素
日本人好似對所有事都唔會叫
所以華人好撚易比人恰就係咁解
華人參軍一定含得撚, 著草就有份
ATC俾clear to land嗰個應該切腹
19年遊行走佬咪一樣咁
但而家有人去左偷ATM錢
估下係咪外國人
JAL 點都係錯曬,ATC錯海保錯,但係JAL有權唔跟,明明見到有架野係前面仲降落,係咪痴線
其實大部份日本人對生命都無乜期望,佢地歷史經歷地震當食生菜,火災好多時都係附近鄰居自己救,日日返工做奴隸,放工得返條屍,對住呢啲天災橫禍係咁嘅表情絕對正常。我試過有次係大板遇到氣爆炸,爆果吓有啲日本人望完一眼就繼續行,得1個人係到望住禁手機打電話似報警。
呢個反應終於正常反, 但都仲肯乖乖地坐係度等crew指示
頭先landing時可能真係未知咩事所以咁靜
呢個走唔甩啦,但係我覺得個重點係JAL有冇能力避開先
No la
平時有氣流都有人嗌
是但搵條片留言都好多人經歷過話全機人都會嗌
根本自然反應嚟

我覺得係發生得太快未反應得切/ 驚到唔知點算好
一係就平時訓練有數

https://youtu.be/UVoFR6qnA1E?si=wrB_H7yYxp3157bO
架A350 真心勁,咁樣炒落去,無爆

仲要全部人走到
一定唔會Jal啦,佢落得就一定係ATC批。最大機會係ATC錯或海保偷位偷步。
咁既人工
Cctvb咁快搵到機上香港人做訪問
見到一班老野出黎開記者會就頭痛
呢件事最後結局就係謝罪!謝罪!謝罪!
開會!開會!開會!
然後解決唔倒任何問題.
呢個日本傳統黎.
責到命都無仲打飛機
應該係Atc, ground radar 應該睇到
有機會海保聽錯
間中就笑笑口 當我唔熟日本文化
咁樣有冇問題
佢批還佢批,冇理由機頭見到前面仲有飛機都降落,個機頭反應唔得
好多日本人根本行屍走肉
得班崇日撚借人地黎打飛機
真係噁心到不得之鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞